Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Testele COVID-19 anale devin obligatorii pentru toți turiștii care intră în China

Testele COVID-19 anale devin obligatorii pentru toți turiștii care intră în China

China face testele anale pentru depistarea COVID-19 obligatorii pentru toți turiștii care sosesc în țară, anunță New York Post. Decizia vine după ce Japonia a cerut Chinei să nu mai facă astfel de teste cetățenilor săi când intră în țară.

Testele COVID-19 anale devin obligatorii pentru toți turiștii care intră în China
de Georgiana Adam    |    04 Mar 2021   •   12:03

Guvernul explică decizia prin faptul că procedura oferă un grad mai mare de precizie decât alte metode de depistare a virusului. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin, susține că procedura este „bazată pe știință“. 
Li Tongzeng, medic pneumolog, spune că testele anale sunt mai bune, deoarece urmele de viruși rămân mai mult în probele fecale decât în ​​nas sau în gât, susține presei de stat.

Decizia Beijingului vine după ce Japonia a cerut Chinei să nu mai facă astfel de teste cetățenilor săi când intră în țară, motivând că tampoanele provoacă o adevărată angoasă la nivel psihic.

"Unii japonezi au raportat ambasadei noastre din China că au facut teste de tampon anal, ceea ce a provocat o «durere psihologică» mare", a declarat Katsunobu Kato, secretarul șef al cabinetului japonez, într-o conferință de presă.

Totodată cu impunerea noilor condiții de călătorie, autoritățile au anunțat noi centre de testare în aeroporturile din Beijing și Shanghai.

De la începutul pandemiei, de care este responsabilă la nivel mondial, China a raportat doar 89.943 de infectări și 4636 de decese, un raport mic comparativ cu populația sa de 1,4 miliarde de locuitori. 

Sursa: New York Post

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close