Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 USR-PLUS îl blochează pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier: "nu răspunde așteptărilor electoratului"

USR-PLUS îl blochează pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier: "nu răspunde așteptărilor electoratului"

Alianţa USR-PLUS îşi reafirmă poziţia de a nu-l susţine pe Ludovic Orban în funcţie de premier din partea PNL, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că dacă aceasta va fi propunerea alianţei, el o va accepta.

USR-PLUS îl blochează pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier: "nu răspunde așteptărilor electoratului"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Dec 2020   •   16:10

USR-PLUS spune, în schimb, că îl va susţine pe Florin Cîţu din partea liberalilor.

"USR PLUS își exprimă dorința și disponibilitatea de a continua discuțiile asupra structurii și programului unei guvernări pe baza unei majorități alături de PNL și UDMR.

USR-PLUS: Susţinem ca premier Dacian Cioloș din partea noastră și Florin Cîțu din partea PNL

Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră.

Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist", este mesajul transmis, miercuri, de alianţa USR-PLUS, pe pagina de Facebook.

Klaus Iohannis: Îl accept pe Ludovic Orban premier

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că l-ar accepta din nou premier pe prim-ministrul demisionar Ludovic Orban, dacă acesta va fi propunerea celor trei partide. Nu l-a exclus nici pe Florin Cîţu.

Întrebat de jurnalişti dacă l-ar desemna din nou şef al guvernului pe Ludovic Orban, după ce aceasta a demisionat în urma rezultatului de la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Iohannis a răspuns afirmativ.

În ce priveşte demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier, după rezultatul scrutinului din 6 decembrie 2020, şeful statului a catalogat-o drept "corectă".

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close