Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Klaus Iohannis: Îl accept pe Ludovic Orban premier

Klaus Iohannis: Îl accept pe Ludovic Orban premier

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că l-ar accepta din nou premier pe prim-ministrul demisionar Ludovic Orban, dacă acesta va fi propunerea celor trei partide.

Klaus Iohannis: Îl accept pe Ludovic Orban premier
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    16 Dec 2020   •   13:50

Întrebat de jurnalişti dacă l-ar desemna din nou şef al guvernului pe Ludovic Orban, după ce aceasta a demisionat în urma rezultatului de la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Iohannis a răspuns afirmativ.

Iohannis: Dacă coaliţia îl propune pe Orban, îl desemnez

"Dacă coaliţia îl propune (pe Ludovic Orban - n.r.), îl desemnez", a răspuns preşedintele Klaus Iohannis, răspunzând unei întrebări a presei.

Totodată, şeful statului a spus că dacă cele trei formaţiuni, PNL, USR-PLUS şi UDMR, se înţeleg şi vin cu un nume de premier, fie Orban, fie Florin Cîţu, el va accepta.

"Eu aștept să se formeze majoritate, partidele să vină cu o propunere şi să-mi propună un nume. Că este Orban, că este Cîțu, eu voi accepta propunerea partidelor. Nu știu pe cine negociază ei acolo, dar vor veni să propună ceva.

Iohannis, despre demisia lui Orban: Un gest corect

Da, asta am spus, dacă se formează o coaliție și îl va propune pe Ludovic Orban, atunci eu îl voi accepta", a subliniat Klaus Iohannis.

În ce priveşte demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier, după rezultatul scrutinului din 6 decembrie 2020, şeful statului a catalogat-o drept corectă.

"Un gest corect, onorabil", a răspuns preşedintele Klaus Iohannis, întrebat ce părere are despre gestul lui Orban.
 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close