Antena 3 CNN Coronavirus Medicii din secțiile ATI, nevoiți să aleagă cine trăiește. Tudor Ciuhodaru: Sunt absolut revoltat. Ne mirăm, că parcă a venit valul trei din neant

Medicii din secțiile ATI, nevoiți să aleagă cine trăiește. Tudor Ciuhodaru: Sunt absolut revoltat. Ne mirăm, că parcă a venit valul trei din neant

În secțiile ATI din România, supra-aglomerate din cauza valului trei de infecții COVID-19, lupta dintre viață și moarte este mai grea că niciodată. Medicul Tudor Ciuhodaru de la UPU Iași a declarat, sâmbătă, în exclusivitate la Antena 3, că în ultimul an, în România, nu s-a făcut nimic pentru îmbunătățirea situației din spitale.

Medicii din secțiile ATI, nevoiți să aleagă cine trăiește. Tudor Ciuhodaru: Sunt absolut revoltat. Ne mirăm, că parcă a venit valul trei din neant
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    03 Apr 2021   •   16:40

"În meseria noastră ne înconjoară moartea", spune un cadru medical de la  Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Mulți dintre pacienți nu au crezut în coronavirus, până nu au ajuns ei înșiși să se lupte cu formă gravă a bolii, în secția ATI a spitalului.

Presiunea lipsei locurilor în secțiile de Terapie Intensivă dar și presiunea celor care așteaptă un loc la ATI i-a adus pe medici la capătul puterilor. Totuși, aceștia nu se dau bătuți. 

"Eu sunt absolut revoltat. Se știa că vine valul trei, suntem de un an de zile în această pandemie, mă uit la spitalul asta de la Lețcani cu 100 paturi de ATI care stă închis de două luni. Cică afară plouă, sau e prea frig, nu știu ce se întâmplă.

La un an de la debutul pandemiei, mi se părea normal să avem o strategia coerentă. Unde este spitalul ăla de carton de la Romexpo, sau cel gonflabil de la Bacău.", spune medicul Ciuhodaru.

Dr. Tudor Ciuhodaru: Dacă nu vom muri de coronavirus, vom muri de foame

"Într-o țară normală, membră a UE și NATO, România ar fi avut într-un an cel puțîn opt spitale modulare cum este cel de la Iași, cele mai avansate spitale de acest tip. În așa fel încât să ai la ora actuală cel puțin 800 de paturi de ATI.

Cum să ne mirăm astăzi că parcă a venit valul trei din neant? 

Ce a făcut România într-un an de zile. Absolut nimic. Mă întreb și eu de ce Germania da fiecărui cetățean, gratuit, două teste rapide. Iar România nu ne oferă iciuna, decât alea scumpe, la privat, pe banii noștri. 

Dacă nu vom muri de coronavirus, vom muri de foame. Situația economică se duce în cap."

×
Subiecte în articol: secțiile ATI medicii Tudor Ciuhodaru
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close