Antena 3 CNN Economic BizNews. Găsirea unui loc de muncă, un job în sine

BizNews. Găsirea unui loc de muncă, un job în sine

Discrepanţa dintre aşteptările angajaţilor şi cele ale angajatorilor accentuează şi mai mult problemele din piaţa muncii. În timp ce angajatorii se axează pe experienţă, performanţă şi abilităţi, candidaţii sunt orientaţi către jobul mult visat, aşteptări care sunt nerealiste şi de o parte, şi de cealaltă, spun specialiştii în Resurse Umane.

BizNews. Găsirea unui loc de muncă, un job în sine
Sursa foto: Hepta
de Bianca Voinea    |    07 Mar 2021   •   10:00

Problema cea mai mare este în cazul celor care îşi caută un loc de muncă, pentru că nu se pregătesc deloc pentru asta.

În consecinţă ies din vizoul celor mai mulţi dintre potenţialii angajatori, iar frustrarea ajunge să le ştirbească adesea încrederea în propriile capacităţi profesionale.

Cum vă puteţi creşte şansele de angajare, printr-un profil corect construit, aflaţi din clipul următor, de la Corina Neagu, consultant în HR.

BizNews. 10 copii, 10 burse, 10 afaceri

Grupul de inițiativă în politici publice VERTIK pentru Viitor lansează proiectul „VERTIK Junior”, își dorește să găsească 10 copii cu inițiativă, care să ia parte, ca bursieri, la „primul curs de afaceri” din viața lor, în cadrul Academiei Kidprenor.

Pentru prima grupă a programului caută cinci fete și cinci băieți, cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, care își doresc să pășească pe tărâmul antreprenoriatului și fie au deja o idee de afacere, fie sunt pregătiți să afle cum anume fac „oamenii mari” bani din pasiunile lor.

Înscrierile se pot face până pe 15 martie. Mai multe informaţii aflaţi din clipul video.

BizNews. Legea transparentizării salariale, noi obligaţii pentru angajatori

Comisia Europeană a propus reguli pentru respectarea egalităţii în ceea ce priveşte remuneraţia şi le-a recomandat celor 27 de state membre ale UE să introducă amenzi pentru a obliga companiile să renunţe la diferenţele de venituri între bărbaţi şi femei.

Proiectul privind transparenţa salarială ar urma, printre altele, să oblige angajatorii să afişeze salariile oferite când publică anunţuri de recrutare sau să le interzică să le mai ceară informaţii cu privire la veniturile anterioare candidaţilor care vin la interviul pentru angajare.

Mai multe informaţii aflaţi din clipul video. BizNews este o rubrică realizată de Bianca Voinea.

×
Subiecte în articol: BizNews
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close