Antena 3 CNN Economic Biz News BizNews. HORECA vrea relaxare! După Paște discută cu autoritățile

BizNews. HORECA vrea relaxare! După Paște discută cu autoritățile

Reprezentanții HoReCa au declarat că după Sărbătorile Pascale vor avea discuții cu autoritățile competente pentru a discuta despre măsurile care pot redeschide industria. Una dintre propunerile vehiculate pentru redeschiderea restaurantelor la o capacitate mai mare ar fi rezervări făcute pe baza dovezii vaccinării.

BizNews.  HORECA vrea relaxare! După Paște discută cu autoritățile
de Bianca Voinea    |    02 Mai 2021   •   10:00

Directorul executiv al HORA spune că redeschiderea este esențială pentru viitorul industriei, în condițiile în care pandemia a generat pierderi de până la 60% pentru restaurante și de până la 80% pentru hoteluri. Mai multe aflați din clipul video.

Vaccinarea drive-thru poate ajuta afacerile 

Specialiștii spun că metoda drive-thru folosită deja și în România pentru vaccinare este un semnal foarte bun pentru relansarea economiei. Multe dintre afacerile românești au avut de suferit în urma pandemiei, iar un grad mai mare de vaccinare ar conduce la relaxarea restricțiilor, ceea ce înseamnă că și comportamentul consumatorilor ar urma să revină la normal. Mai multe aflați din clipul video. 

Află cât consumă casa ta și cum poți să economisești  

Consumatorii casnici de energie au de acum la dispoziție Calculatorul de Eficiență Energetică, un instrument unic pe piața din România. Noul instrument online îi ajută pe consumatorii casnici să calculeze în trei pași simpli care este consumul mediu de energie pentru încălzire, producerea apei calde și gătit, dar și să descopere valorile aproximative ale economiilor pe care le-ar putea obține în facturile de energie prin reabilitarea termică a locuinței. Calculatorul de Eficiență Energetică poate fi utilizat de către toți consumatorii casnici din România, indiferent de regiunea geografică în care locuiesc ori de tipul locuinței (casă unifamilială sau apartament la bloc). Acest instrument creat în cadrul proiectului România Eficientă este conceput pentru a fi ușor de folosit și înțeles de către utilizatori. După ce parcurge cei trei pași simpli – alegerea locației, descrierea locuinței și tipul de consumatori – utilizatorul poate vizualiza valorile medii ale consumului anual de energie, cheltuielile estimative aferente și impactul asupra mediului generat de acest consum, respectiv cantitatea anuală de emisii de dioxid de carbon. Totodată, consumatorul casnic va afla cum se distribuie pierderile de căldură din locuință – prin ziduri, ferestre, pardoseală și acoperiș. Dacă locuința este nereabilitată, Calculatorul mai arată ce economii de energie se pot obține în urma reabilitării termice a locuinței, dar și cum scade amprenta de carbon. Mai multe aflați din clipul video.

×
Subiecte în articol: HoReCa BizNews
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close