Antena 3 CNN Economic Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol - Mituri despre investiții

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol - Mituri despre investiții

Jurnalul de economie, cu Daniel Apostol - Mituri despre investiții
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
de S.T.    |    08 Iul 2019   •   09:46

A investi nu este o activitate ușoară. În general, în societatea noastră, din cauza educației financiare scăzute, există percepții eronate cu privire la ceea ce înseamnă activitatea investițională, a arătat Daniel Apostol, luni, la „Jurnalul de economie”.

Mituri despre investiții

MITUL 1: Un investitor individual poate obține pe termen lung rezultate foarte bune fără consultanță de specialitate.

Fiecare dintre noi este atras de investițiile pe piața de capital. Însă, în teoria financiară, o investiție este un concept definit bidimensional: oferă un randament și presupune un risc. În realitate, foarte puțini dintre noi privesc investițiile din această perspectivă - un randament promis pentru un risc asumat și, de facto, ne concentrăm excesiv pe randamente în dauna riscurilor.

În activitatea investițională riscurile nu se referă numai la investițile efectuate, cele care sunt percepute în general de toată lumea, ci și la comportamentul investitorilor. Practic, la nivel individual, suntem dominați din punct de vedere cognitiv și emoțional de prejudecăți, unele subconștiente, altele formate, care ne influențează comportamentul investițional. Astfel luam decizii investiționale care sunt suboptimale pentru obiectivele noastre.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close