Antena 3 CNN Externe Bulgaria vine cu oferte tentante pentru turiştii români şi pentru sezonul rece

Bulgaria vine cu oferte tentante pentru turiştii români şi pentru sezonul rece

Bulgaria vine cu oferte tentante pentru turiştii români şi pentru sezonul rece
Sursa foto: Foto: lidiatours.com
17 Dec 2010   •   22:48

Noi desenăm frunze şi anunţăm planuri măreţe. Ei tac şi fac. Vorbim despre vecinii bulgari care ne mai dau o lecţie de turism. După ce i-am ajutat să treacă vara, acum îi facem campionii iernii. Românii susţin turismul bulgăresc, mai mult decât îşi doresc autorităţile de la Bucureşti. Pentru că la bulgari, în staţiunile de pe litoral sau montane, preţurile pentru orice fel de vacanţă sunt mai mici decât la noi, iar condiţiile mai bune.

250.000 de români şi-au lăsat banii astă-vară pe litoralul ţării vecine. Bulgarii speră ca în curând tot atâţia români să vină la ei şi iarna. Anul acesta se aşteaptă la o creştere cu trei procente a încasărilor.

Nu le va fi greu, întrucât ofertele lor pentru munte în decembrie, ianuarie şi februarie sunt tentante. Plăteşti şase nopţi şi stai şapte. Vacanţa într-un hotel de trei stele, spre exemplu, costă 150 de euro, în timp ce la noi plăteşti 209 euro.

Bansko, Borovets şi Pamporovo, staţiunile lor montane, se află la circa 520 de kilometri de Bucureşti. Au 160 de kilometri de pârtie, în timp ce noi doar 50.
 
Fireşte, bulgarilor nici nu le trece prin cap să-şi facă vacanţa în România. Iar hotelierii de la noi din ţară au alte probleme momentan: îi aşteaptă pe români la ei.

Oferte tentante în Bulgaria

×
Subiecte în articol: Bulgaria oferte turisti iarnă statiuni
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close