Antena 3 CNN Externe Englezii şi-l doresc ca rege pe William şi nu pe Charles

Englezii şi-l doresc ca rege pe William şi nu pe Charles

Englezii şi-l doresc ca rege pe William şi nu pe Charles
21 Noi 2010   •   20:33

Căsătoria apropiată a prinţului William cu prietena sa Kate Middleton i-a făcut pe britanici să vadă cu alţi ochi succesiunea la tron. Potrivit unui sondaj, publicat de Daily Mail, 55 la sută dintre englezi vor ca William să devină rege şi nu Charles.

56 la sută dintre britanici cred că William ar fi un suveran mai bun decât Charles, potrivit unui sondaj apărut pe site-ul News of the World. Presa britanică scrie că Charles, în vârstă de 62 de ani, ar trebui să se gândească serios să abdice şi să îl lase pe fiul său de 28 de ani la tron.

Daily Mail notează însă că, oricum un astfel de moment ar putea fi destul de îndepărtat în condiţiile în care Regina Elisabeta a doua, acum în vârstă de 82 de ani, ar putea să trăiască la fel de mult ca mama sa care a murit la 101 ani.

 

Relaţia extraconjugală cu Camilla, divorţul de Diana şi apoi căsătoria cu Camilla par să fi dăunat imaginii prinţului, mai scrie presa londoneză. Jurnaliştii mai spun că un alt aspect care i-a dăunat lui Charles a fost faptul că nu a vorbit niciodată clar despre ce statut va avea Camilla atunci el va deveni suveran.

Între timp, Prinţul William şi Kate Middleton au anunţat că vor se căsătorească la sfârşitul lunii aprilie. Se pare că cei doi discută acum cu ceilalţi membri ai familiei regale ca să se asigure că ziua aleasă pentru nuntă este convenabilă pentru toată lumea. Dacă timpul se dovedeşte prea scurt pentru pregătiri, tânărul cuplu s-a gândit şi la o dată de rezervă - în vara anului viitor.

×
Subiecte în articol: william rege Anglia Marea Britanie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close