Antena 3 CNN Externe Iarnă grea în SUA: Mii de curse aeriene au fost anulate din cauza unei furtuni de zăpadă

Iarnă grea în SUA: Mii de curse aeriene au fost anulate din cauza unei furtuni de zăpadă

Iarnă grea în SUA: Mii de curse aeriene au fost anulate din cauza unei furtuni de zăpadă
Sursa foto: Foto:video.news.com.au
27 Dec 2010   •   09:23

După Europa occidentală, iarna a lovit în plin coasta de est a Statelor Unite. Mii de curse aeriene şi feroviare au fost anulate din cauza unei furtuni de zăpadă, extrem de puternice. Viscolul se îndreaptă acum spre Canada, unde autorităţile au luat, de asemenea, măsuri speciale.

Ninsorile s-au abătut, mai întâi, asupra sud-estului Statelor Unite, unde unele oraşe au avut parte de primul Crăciun cu zăpadă după multe decenii. Furtuna a căpătat tot mai multă forţă pe măsură ce se îndrepta spre nord. Primarul din New York i-a avertizat pe localnici să se aştepte la ninsori abundente şi vânt de până la 90 de kilometri pe oră.

Avertismentul s-a dovedit justificat: la New York, stratul de zăpadă a trecut de 30 de centimetri, iar la Boston se aştepta să ajungă, până dimineaţa, la jumătate de metru. Ninsoarea a fost însoţită permanent de viscol foarte puternic. Pe aeroportul din Boston au fost anulate toate cursele, iar la New York şi Philadelphia, alte peste 1500 de zboruri. Traficul aerian a fost perturbat şi la Washington, unde furtuna nu ajunsese încă.

Mai multe trenuri dintre New York şi Boston au fost anulate iar poleiul a provocat o mulţime de accidente pe şosele. La Boston şi în câteva state mai mici, a fost decretată starea de urgenţă şi s-a interzis parcarea pe străzile principale, pentru a se face loc utilajelor de deszăpezire.

 

×
Subiecte în articol: SUA furtuna de zapada aeroport
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close