Antena 3 CNN Life Luptă între doi zimbri, surprinsă în Parcul Natural Vânători Neamț. Un al treilea mascul intervine și îi desparte

Luptă între doi zimbri, surprinsă în Parcul Natural Vânători Neamț. Un al treilea mascul intervine și îi desparte

O luptă între doi zimbri a fost surprinsă de specialiștii Romsilva în Parcul Natural Vânători Neamț. Lupta nu a durat foarte mult pentru că un al treilea mascul, mai puternic, a intervenit și i-a despărțit.

Luptă între doi zimbri, surprinsă în Parcul Natural Vânători Neamț. Un al treilea mascul intervine și îi desparte
Sursa foto: Facebook/ Romsilva
de Mia Lungu    |    03 Mar 2021   •   23:44

 "Când doi zimbri se luptă...al treilea îi desparte", au scris cei de la Romsilva pe Facebook.

O luptă între doi zimbri a fost surprinsă de colegii noștri din Parcul Natural Vânători Neamț. Lupta nu a durat foarte mult și s-a terminat indecis, pentru că un al treilea mascul, mai puternic, i-a despărțit.

Specialiștii Romsilva monitorizează tot timpul exemplarele de zimbru din Parcul Natural Vânători Neamț. 

Cel mai mare mamifer european de pe uscat, zimbrul poate ajunge la o greutate de 920 de kilograme în cazul masculilor, mai impunători, și de 640 de kilograme în cazul femelelor. Femelele trăiesc în turme, alătri de pui, în timp ce masculii sunt solitari. 

Zimbrul a fost reintrodus de silvicultori în fauna României în anul 1958, la două secole de la dispariția sa din fauna țării, prin aducerea unor exemplare din Polonia. Nucleul inițial de la Ocolul Silvic Retezat s-a extins, fiind create altele, între care Parcul Natural Vânători Neamț. 

Parcul Natural Vânători Neamț este inclus în ”Top 100 de destinații sustenabile”

În Parcul Natural Vânători Neamț sunt eliberate anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecție riguroasă, în prezent trăind în libertate 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate.

Parcul Natural Vânători Neamț se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului. 

Parcul natural, inclus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close