Antena 3 CNN Politică AUR a ieșit în stradă la Constanța cu tobe și fluiere. George Simion: "România nu mai e de vânzare"

AUR a ieșit în stradă la Constanța cu tobe și fluiere. George Simion: "România nu mai e de vânzare"

Câteva sute de membri și simpatizanți AUR au protestat, sâmbătă, la Constanța, în fața sediului prefecturii.

AUR a ieșit în stradă la Constanța cu tobe și fluiere. George Simion: "România nu mai e de vânzare"
de Georgiana Adam    |    27 Feb 2021   •   20:41

Protestatarii au adus tobe, fluiere și steaguri și au fost animați, la un moment dat, de co-președintele Alianței, George Simion.

"Celor care vor să vândă Hidroelectrica, Transgaz, Portul Constanța, Tarom, Aeroportul Otopeni, le transmitem un mesaj foarte clar: România nu mai este de vânzare", a spus Simion.

AUR contestă proiectul de lege promovat de guvernul Cîțu, care permite reluarea proceslui de vânzare a activelor companiilor de stat. Este un proiect intrat în circuitul parlamentar, asupra căruia vor trebui să se pronunțe, prin vot, Camera Deputaților și Senatul.

PSD, acuzaţii grave: Guvernul Cîțu pune la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării

La mijlocul lunii trecute, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuza guvernul Cîţu că "pune la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării".

Reacția liderului PSD vine după ce Florin Cîţu a anunţat că Legea privind neînstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile naţionale va fi abrogată.

"Nu le-a ajuns cât au furat în pandemie! După împrumuturile uriașe de 30 de miliarde de euro, făcute anul trecut, Cîțu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării! 

Vrea să vândă – PE NIMIC! - cele mai puternice și mai rentabile companii de stat! Tot ce a rămas mai valoros în patrimoniul statului român, companii cu profituri de miliarde de lei! 

Au încercat să facă asta și anul trecut! Nu le-a mers! Și acum ne vom opune, cu toate forțele! 

Proiectul lui Cîțu, de abrogare a Legii inițiate de PSD, prin care timp de doi ani au fost suspendate orice tranzacții cu activele statului, nu trebuie să treacă! 

România trebuie să acționeze la fel precum celelalte state europene - Germania, Franța, Polonia, Ungaria, țări care își protejează companiile strategice în această perioadă de criză provocată de pandemie!", susținea, la momentul respectiv, liderul PSD

×
Subiecte în articol: aur companii de stat Partidul AUR
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close