Antena 3 CNN Politică Elena Cristian: Victor Ponta trebuie să anunţe când îşi reia activitatea. Constituţia nu este deloc clară

Elena Cristian: Victor Ponta trebuie să anunţe când îşi reia activitatea. Constituţia nu este deloc clară

Elena Cristian: Victor Ponta trebuie să anunţe când îşi reia activitatea. Constituţia nu este deloc clară
Sursa foto: Foto: VideoNews
08 Iul 2015   •   11:20
Premierul Victor Ponta s-a întors în România, dar încă nu este foarte clar când îşi va relua atribuţiile de prim-ministru, Constituţia nefiind foarte clară în acest sens. 
 
Conform surselor Antena 3, ar fi nevoie de un act trimis la Administraţia Prezidenţială şi, ulterior, un decret al preşedintelui Klaus Iohannis, care să îi permită lui Ponta să îşi reia atribuţiile. 
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de miercuri a emisiunii "Se întâmplă în România", realizată de Maria Coman, la Antena 3. 
 
Elena Cristian, redactor-şef al Jurnalul Naţional, a explicat că premierul este cel care trebuie să lămurească problema. 
 
"Cred că premierul trebuie să lămurească problema. Când îşi va relua activitatea. Din punctul meu de vedere, nici Constituţia nu este foarte clară. E vorba de prezenţa în Palatul Victoria, de un alt document trimis la Administraţia Prezidenţială? Probabil trebuie să informeze dacă, că poate nu vrea să îşi reia atribuţiile. S-a întors, acum trebuie să anunţe public ce va face în continuare. În acest moment, din punctul meu de vedere, există un singur premier desemnat şi acela este Gabriel Oprea."
 
Elena Cristian a subliniat că şi în această situţie se demonstrează că legile sunt făcute "pe genunchi". 
 
"Legile sunt făcute incomplet, nu am auzit de vreo situaţie în care legea să acopere toate aspectele. Legiuitorul să se fi gândit la tot ce ar putea să se întâmple într-un domeniu. Şi aici vorbim despre lipsa unor specialişti."
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close