Antena 3 CNN Politică Eugen Teodorovici, replică pentru vicepreședintele PNL: „Dacă este cum spuneți, plec din politică”

Eugen Teodorovici, replică pentru vicepreședintele PNL: „Dacă este cum spuneți, plec din politică”

Virgil Guran, vicepreședintele PNL și numit recent consilier de stat, a acuzat guvernarea PSD că a lăsat datorii foarte mari la PNDL, în momentul în care a plecat de la Palatul Victoria. În replică, Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanţe, l-a provocat pe Virgil Guran la un pariu, subliinind că „va pleca din politică dacă e adevărat ce spune acesta”

Eugen Teodorovici, replică pentru vicepreședintele PNL: „Dacă este cum spuneți, plec din politică”
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
15 Dec 2019   •   00:57

„Am discutat despre PNDL( Programul Naţional de Dezvoltare Locală) şi s-a spus că doar 2 miliarde de lei sunt datorii acolo. Sunt facturi neachitate de 5 miliarde de lei.  Sunt acte în regulă pe care le-am văzut. La PNDL era doar vreun miliard bani pregătiți. Exact asta este situaţia, apropo de deficit. Nu ai cum să spui primarilor că nu le dai bani”, a precizat Virgil Guran, vicepreședintele PNL”, a declarat Virgil Guran.

În replică, fostul ministrul al Finanțelor, l-a provocat la un pariu, explicând că Guvernul Dăncilă a făcut în anul în curs plăți de 5 miliarde de lei către PNDL.

„Puneţi un pariu cu mine în seara asta? Puneţi un pariu că atunci când am predat Guvernarea, în Ministerul Dezvoltării erau facturi la 1,2 miliarde de lei? 5 miliarde și ceva au fost plăţile făcute de noi anul ăsta. Eu vă spun ce este real. La momentul predării, 1,3 miliarde lei erau facturi în casă la Ministerul Dezvoltării. Practic, noi trebuia să plătim primăriilor pe acele proiecte locale 1,3 miliarde de lei.Noi nu am putut să alocăm alţi bani pentru că nu puteam face rectificarea bugetară, fiind un Guvern interimar. Dacă este cum spuneți dvs plec din politică. Întrebaţi primarii dacă vor să se dea OUG care să spună că firma care este pe proiectele de investiţie să nu se încarce cu TVA decât atunci când statul primeşte banii. Firmele au lucrat, dar nu pot factura. 

Citește Și Eugen Tedorovoci, previziuni sumbre pentru economia României la primăvară: „Agențiile de rating se vor pronunța negativ”

Schimbul de replici a avut loc, sâmbătă, în emisiunea Descoperiți, moderată de Andreea Sava.

×
Subiecte în articol: Descoperiți PNDL Eugen Teodorovici
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close