Antena 3 CNN Politică Start în programul de internship al Guvernului. Ponta: "Apelul meu este să trecem de partea superficială"

Start în programul de internship al Guvernului. Ponta: "Apelul meu este să trecem de partea superficială"

Start în programul de internship al Guvernului. Ponta: "Apelul meu este să trecem de partea superficială"
Sursa foto: Foto: VideoNews
21 Iul 2015   •   10:07

Premierul Victor Ponta a participat astăzi la inaugurarea celei de-a treia ediţii a Programului de Internship al Guvernului. 

 
Timp de două luni, 300 de tineri selectaţi din 3.500 de candidaţi vor participa la activităţile desfăşurate în ministere, în Cancelaria prim-ministrului şi Secretariatului General al Guvernului. 
 
Premierul Victor Ponta a explicat că 300 de tineri au ocazia să înţeleagă cum funcţionează aparatul administrativ. 
 
"Ajungem în acest an la 300. Nu cei 300 faimoşi. 300 de tineri care îşi petrec vara încercând să înţeleagă cum funcţionează un aparat monstruos, cum este orice aparat guvernamental în lume. Să îi mulţumim lui Mirel Palada, care a şi găsit banii pentru a plăti o bursă. Cine dă banii primeşte cele mai multe aplauze."
 

 

Victor Ponta, ATAC NECRUȚĂTOR la Klaus Iohannishttp://bit.ly/1JtQs40

Posted by Antena 3 Romania on 21 Iulie 2015

Ponta a explicat că îşi doreşte ca lumea să înţeleagă utilitatea unui Guvern şi nu să mai privească aparatul administrativ ca fiind ceva rău.
 
"Sper că veţi reuşi să vă eliberaţi de ceea ce probabil auziţi zi de zi, că nu e nimic mai rău pe lume decât Guvernul, statul. Realitatea este că orice ţară cu un sistem administrativ avansat are un guvern puternic. Nu există un guvern perfect, nu a fost inventat niciodată. Întotdeauna sunt foarte multe lucruri de făcut. Dar Guvern nu înseamnă acea mică conotaţie politică."
 
De asemenea, Ponta a explicat că un Guvern este un element necesar, dar care trebuie îmbunătăţit.
 
"Atunci când oameni care spun că nu au nevoie de stat, că totul e rău. Întrebaţi-i pe aceşti oameni unde au învăţat, dacă au făcut şcoală, de la cine au învăţat, de unde vine salvarea, dacă părinţii lor au pensie. Apelul meu este să trecem de partea superficială. Tot ce este Guvern este necesar şi trebuie îmbunătăţit. Şi sarinca aceasta revine fiecărei generaţii interesată de acest lucru. Există varianta egoistă şi cea socială, din punctul meu de vedere, atâtat timp cât trăim în comunităţi şi nu izolat. În cam toate instituţiile o să găsiţi foarte multe lucruri care trebuie îmbuntăţite. O să găsiţi şi lucruri care merg foarte bine, de care nu aţi auzit niciodată. Într-un sistem cum este SMURD, care salvează zilnic 100 de oameni, o să auzim doar când SMURD nu reuşeşte să salveze un om şi i se cere demisia", a explicat Ponta.
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close