Antena 3 CNN Timp liber Film Sundance Film Festival-„Acasă, My Home”, distins cu Premiul special al juriului pentru cea mai bună imagine

Sundance Film Festival-„Acasă, My Home”, distins cu Premiul special al juriului pentru cea mai bună imagine

Filmul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc „Acasă, My Home” a câştigat Premiul special al juriului pentru cea mai bună imagine la Sundance Film Festival.

Sundance Film Festival-„Acasă, My Home”, distins cu Premiul special al juriului pentru cea mai bună imagine
Sursa foto: Foto: Acasă :: the film/ Facebook
de S.T.    |    02 Feb 2020   •   14:20

Documentarul românesc a fost premiat la Festivalul Sundance pentru imaginea semnată de regizor împreună cu Mircea Topoleanu.

„Acasă, My Home” a avut premiera internaţională în competiţia de film documentar din cadrul celui mai cunoscut festival de film independent din Statele Unite ale Americii, desfăşurat în perioada 23 ianuarie - 2 februarie 2020.

Lungmetrajul românesc a fost unul din cele 12 titluri selectate pentru competiţia internaţională de film documentar a festivalului, din peste 14.000 de filme din întreaga lume.

Pelicula spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată - Parcul Natural Văcăreşti - primul parc natural urban din România.

Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit „marea aventură” prin care a trecut familia Enache: de la o viaţă în completă armonie cu natura la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a Capitalei. 

×
Subiecte în articol: Sundance My Home
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close