Antena 3 CNN Ziua Națională Care sunt cele mai cunoscute şi influente companii americane din România

Care sunt cele mai cunoscute şi influente companii americane din România

De-a lungul istoriei, companiile americane au fost şi încă sunt printre cele mai influente din România. Coca Cola, Pepsi şi Bunge se numără printre liderii pe piețele de alimente și băuturi și bunuri de larg consum, în timp ce Oracle, Microsoft, HP și IBM sunt liderii sectorului IT din România. Francizele McDonalds, KFC și Pizza Hut domină afacerea restaurantelor. Deși proprietarii de franciză nu sunt americani înșiși, mărcile sunt.

Care sunt cele mai cunoscute şi influente companii americane din România
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2022   •   10:36

Ford și Delphi sunt investitori puternici în industria auto. Producătorul auto Ford Motor Company a cumpărat fabrica de automobile din Craiova în 2007, când a fost privatizată de Guvernul României.

Grupul american Cameron, care produce echipamente petroliere pentru giganți petrolieri precum ExxonMobil, are o unitate de producție în Câmpina.

Cargill și-a început operațiunile în România în 1996 și deține în prezent mai multe silozuri și depozite de cereale, facilități precum și o fabrică de ulei de floarea soarelui.

Smithfield, cel mai mare producător și procesator de carne de porc din lume, conduce cele mai mari ferme de porci din România, în zona Banatului. Mărcile Coca Cola și Pepsi, cei mai mari producători de sucuri din lume, sunt ambele produse în România.

Grupul Coca-Cola a investit 35 mil. euro în perioada 2020-2021 în România, în producţie şi ambalaje.

Cafenelele Starbucks sunt prezente și pe piața din România din 2007, când și-a deschis prima cafenea în mall-ul Plaza România.

McDonald's a intrat pe piața românească în 1995 și este cea mai mare franciză de restaurante din România.

In anul 2021, Premier Restaurants România, operatorul McDonald's, a investit 9,5 mil. lei în deschiderea unui nou restaurant, în zona Pallady a capitalei.

Producătorul de tutun Philip Morris deține aproape un sfert din piața românească de țigări şi are o fabrică în Otopeni, pe care a deschis-o în 2001 după o investiție de 100 de milioane de dolari.

În funcție de cifra de afaceri, și anume 3,43 miliarde RON în 2020, Philip Morris International a fost al doilea cel mai mare jucător de pe piața bunurilor de larg consum din România.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close