Antena 3 CNN Ziua Națională Ambasadorul Republicii Elene a dezvăluit care sunt mâncărurile românești preferate: ”Le apreciez foarte mult pe amândouă”

Ambasadorul Republicii Elene a dezvăluit care sunt mâncărurile românești preferate: ”Le apreciez foarte mult pe amândouă”

Ambasadorul Republicii Elene în România, Lili Evangelia Grammatika, a dezvăluit pentru Antena 3 CNN care sunt mâncărurile sale preferate românești.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2024   •   19:23

Grecia sărbătorește pe 25 martie 203 ani de la Revoluția din 1821, care a marcat ieșirea țării de sub influența Imperiului Otoman.

Cu această ocazie, Excelența Sa Lili Evangelia Grammatika, ambasador al Republicii Elene în România, a oferit un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, în care a dezvăluit și care sunt mâncărurile sale preferate românești.

”În această scurtă perioadă, am vizitat deja Constanţa și Iaşi. Și am apreciat foarte mult ambele vizite. Aștept cu nerăbdare să vizitez mult mai multe locuri din frumoasa dumneavoastră țară. Este bine cunoscut câte orașe interesante și munții frumoși pe care îi aveți. Este bine cunoscut câte mănăstiri sunt cu adevărat repere care merită să fie vizitate. Și abia aștept să explorez cât mai mult posibil în timpul șederii mele aici, în România”, a spus Lili Evangelia Grammatika.

Ambasadoarea Republicii Elene în România a dezvăluit și care sunt mâncărurile sale preferate românești.

”Sarmale și papanaşi. Le apreciez foarte mult pe amândouă. Sarmale este aproape de ceva ce avem și noi în Grecia, dar ale voastre sunt puțin diferite și le apreciez foarte mult”, a spus aceasta.

”Ei bine, noi apreciem foarte mult cât de loiali sunt turiștii români față de Grecia și că se pot întoarce în număr mare. Și aștept cu nerăbdare ca ei să viziteze Grecia anul acesta, anul viitor și din ce în ce mai mult. Grecia are multe locuri frumoase, nu doar pentru turismul de vară, ci doar iarna sau primăvara sau toamna.

Pot să le sugerez turiștilor români să descopere poate și Grecia continentală și nu doar partea de est, pe măsură ce venim spre sud, spre Atena, să zicem, Platamona, lângă Olimp, care a fost deja descoperită prin multe plaje frumoase și acolo. Dar și partea de vest a Greciei continentale, țărmurile Epirului. De asemenea, Peloponezul este o destinație de descoperit. Se poate ajunge ușor cu mașina.

Olympia este de vizitat, Micene este de vizitat și alte orașe frumoase precum Nafplio, prima capitală a Greciei. Mergând spre sud, de asemenea, Kalamata, Koroni, Methoni, cu castele frumoase, plaje frumoase peste tot, bune și pentru vizite în familie. Și, bineînțeles, insulele. Trebuie să spun că și eu încerc să vizitez, cel puțin o dată la doi ani, o insulă grecească.

Sunt foarte multe. Toate sunt excelente. Pot sugera Lemnos, în nord, care poate nu este la fel de cunoscută, cu plaje frumoase, Skyros, în mijlocul Mării Egee, de asemenea cu plaje foarte frumoase, în Ciclade. Poate că Naxos nu este foarte bine cunoscută, dar este și ea o insulă mare, bună și pentru familii. Creta. Sunt atât de multe locuri în Creta de descoperit”, a spus Lili Evangelia Grammatika, ambasador al Republicii Elene în România.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close