Antena 3 CNN Ziua Națională Alege tradiția! Alege experiențe de neuitat în Grecia cu Paralela45

Alege tradiția! Alege experiențe de neuitat în Grecia cu Paralela45

Nicio vară nu e completă fără o vacanță în Grecia! În insule sau pe continent, țara îți oferă relaxare și distracție, indiferent de durata călătoriei.

Alege tradiția! Alege experiențe de neuitat în Grecia cu Paralela45
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2024   •   14:04

Te încântă plajele cu nisip fin, albastrul și infinitul mărilor, peisajele sălbatice, atmosfera stațiunilor cu vacarmul tavernelor, muzeele de istorie în aer liber. Locurile, oamenii și obiceiurile sunt Grecia autentică, care-ți creează dependență și îți amplifică dorința de a o explora și mai mult de la un an la altul an. Fiecare parte a ei e un colț de rai și cu orice buget vacanța în Grecia este o experiență de neuitat.

Mai multe zboruri charter pentru sejururile verii, variante de vacanțe active pentru 1 Mai și Paște ori cazări pe tot teritoriul Greciei sunt în oferta Paralela45 pentru 2024. Cu o tradiție de 34 de ani în turism și relații consolidate în timp în fiecare zonă de vacanță a Greciei, turoperatorul estimează că va crește numărul turiștilor pe zboruri directe spre insule la 30.000 în acest an, pe cel al turiștilor care preferă turismul individual la 15.000, în timp ce 5.000 merg anual în circuite cu autocarul.

Noutatea anului pe zbor charter este insula Lesbos, numită cel mai aproape loc de paradis de pe pământ. Abundă în vegetație, arhitectură tradițională și plaje cu nisip fin ori pietre. Vacanțele în Lesbos încep de la 443 euro/persoană, la un hotel de două stele, dar insula, ca orice alt loc din Grecia, are cazări pentru toate bugetele. Zborul charter este programat din București, de la jumătatea lunii iunie până la jumătatea lunii septembrie.

Cele mai multe curse directe din sezon sunt spre Creta, insula care atrage anual cel mai mare număr de turiști străini. 30 de milioane au fost anul trecut, la nivelul întregii țări, 10 milioane au fost în Creta. Cursele Paralela45 în 2024 sunt din București și Cluj-Napoca spre Creta – Chania și din București, Cluj-Napoca, Baia Mare, Brașov, Craiova, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara spre Creta – Heraklion. O vacanță în Creta - Chania începe de la 414 euro/persoană, una în Creta - Heraklion, de la 396 de euro/persoană.

Alte curse directe leagă Timișoara și Cluj-Napoca de Zakynthos, Bucureștiul, Cluj-Napoca, Iașiul și Timișoara de Rhodos, Bucureștiul, Cluj-Napoca și Timișoara de Zakynthos ori Corfu, Bucureștiul de Kos, Bucureștiul de Kefalonia. Pachetul de șapte nopți de cazare, transport pe cursă charter, transferuri, cazarea la hotelul ales și asistența turistică în limba română costă de la 400 de euro/persoană.

Vacanțele de vară pe zbor charter sunt la reducere, până la finalul lunii martie, când se termină perioada de Early Booking, și pot fi rezervate cu un avans de numai 10%. Pot fi plătite și în rate, până la 12 rate, prin parteneriatele Paralela45 cu mai multe bănci comerciale.  

Mai mult de 1.200 de cazări sunt disponibile în oferta Paralela45, la prețuri începând de la 10 euro/noapte, pentru cei care vor să ajungă în Grecia cu mașina personală.

Două zboruri charter sunt prevăzute și pentru vacanța de 1 Mai și Paște, de cinci nopți, în Insulele Creta – Heraklion și Rhodos, la un preț de la 349 de euro/persoană, cu toate taxele incluse. Temperaturile sunt ridicate la început de mai în insule și turiștii pot face și plajă, și baie în mare. Sunt românii care dau startul sezonului estival în Grecia, cei cu care își încep activitatea tavernele, cluburile de vară ori magazinele de suveniruri.

De 1 Mai și de Paște, pentru românii care iubesc vacanțele active în Grecia, Paralela45 oferă vizite la Meteora, croazieră în insula Skiatos, excursie la muntele Omlimp, în cadrul unui circuit de cinci nopți cu autocarul în zona Katerini, care costă de la 285 euro/persoană; un circuit în Insula Corfu, de o săptămână, în care turiștii fac turul insulei, vizitează orașul Corfu, vechiul port și participă la Slujba de Învierea la Biserica Sfântul Spirodon. Circuitul costă de la 416 euro/persoană. Mai pot petrece cinci zile la Atena, în care vizitează orașul, Cap Sounion – cel mai sudic punct continental al Greciei -, pentru un apus de soare la Templul Poseidon, fac o croazieră în Insulele golfului Saronic și participă la Slujba de Inviere. Circuitul de Atena, cu avionul, costă de la 640 euro de persoană.

×
Subiecte în articol: Ziua Naţională a Greciei
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close