Antena 3 CNN Ziua Națională Fulbright, programul de schimb educațional şi cultural dintre SUA și România

Fulbright, programul de schimb educațional şi cultural dintre SUA și România

Antena 3 sărbătoreşte Ziua Naţioanală a Statelor Unite ale Americii. Ambasada SUA la Bucureşti sponsorizează şi facilitează o serie amplă de programe educaţionale şi culturale. Studenţii români au multe oportunităţi în ceea ce priveşte studiile universitare peste Ocean. Un bun exemplul este programul Fulbright.

Fulbright, programul de schimb educațional şi cultural dintre SUA și România
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2022   •   10:33

Schimburile academice şi ştiinţifice dintre SUA şi România prin intermediul programului Fulbright au început în anul 1961, iar Comisia Fulbright Româno-Americană a fost înfiinţată în 1993.

De la înfiinţarea sa în mai 1993, Comisia a administrat un program de schimburi educaţionale şi culturale între cele două ţări şi a oferit burse candidaţilor din întreaga ţară care au câştigat concursul.

Câteva mii de studenţi, profesori şi cercetători din ambele ţări au beneficiat până în prezent de acest program.

Programul Future Leaders Exchange Program, sau FLEX, sponsorizat de Departamentul de Stat, oferă elevilor de liceu din Europa şi Eurasia burse pentru a petrece un an şcolar în Statele Unite, locuind cu o familie americană şi studiind la un liceu din SUA.

Programul FLEX a fost înfiinţat în 1992 de către Congresul SUA şi a creat un program de schimb de un an, finanţat în totalitate de Guvernul SUA, prin care elevi de liceu să petreacă un an în SUA.

România a fost inclusă în programul FLEX în 2015.

În august 2013, s-a înfiinţat Romanian U.S. Alumni Association. Alumni din orice program de schimb organizate de Guvernul SUA pot deveni membri. Asociaţia implică studenţi din întreaga ţară în diverse programe şi activităţi precum conferinţe şi întâlniri.

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close