Antena 3 CNN Ziua Națională Georgios Stafylakis: "2024 va fi un an foarte puternic în turism pentru Grecia" | Peloponezul, o nouă destinaţie pentru turişti

Georgios Stafylakis: "2024 va fi un an foarte puternic în turism pentru Grecia" | Peloponezul, o nouă destinaţie pentru turişti

Pe 25 martie se împlinesc 203 ani de la momentul când Grecia a ieșit de sub influența Imperiului Otoman. Astfel, această zi marchează Ziua Naţională a Greciei. Georgios Stafylakis, director Organizaţia Elenă de Turism în România, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre destinaţiile din Grecia preferate de români, dar şi despre cum putem economisi bani pentru vacanţe.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2024   •   11:45

"2024 va fi din nou un an foarte puternic în turism, în special pentru turiștii români va fi un an foarte bun. Până acum avem un procent foarte mare de early booking, de rezervări.

A fost o creștere de vreo 30% față de anul trecut din România, ceea ce înseamnă că multă lume, majoritatea oamenilor încearcă acum să profite de prețurile bune și de oferte. Acesta este un lucru bun.

Există, de asemenea, o creștere la rezervările care includ, să spunem, transferul cu avionul, ceea ce este foarte important pentru că oamenii vizitează și alte zone în afară de cele care sunt ușor accesibile cu mașina, care sunt cele mai faimoase, să spunem, pentru că sunt atât de ușor accesibile.

Dar a existat o creștere semnificativă în ultimii ani pentru vizitatorii români din toate zonele din România, nu numai din marile orașe, mergând în insule, mergând în alte zone din Grecia, cum ar fi Creta, Zakynthos, Rodos, Kefalonia, Corfu, și multe alte zone, pe care le tot descoperă", a spus Georgios Stafylakis, director Organizaţia Elenă de Turism în România, la Antena 3 CNN.

Peloponezul, o nouă destinaţie pentru turiştii care ajung în Grecia 

"Peloponezul este noul hit, dacă mă întrebați pe mine. Noul hit din ultimii doi ani este Peloponezul. Este o nouă destinație. Această zonă de nord-vest a Peloponezului este atât de frumoasă, atât de frumoasă. Și românii au descoperit-o.

Anul trecut a existat o legătură cu avionul de la Timișoara, iar anul acesta a fost extinsă până la București, tot București, cu Araxos, care este un aeroport aproape de Patra.

De asemenea, o destinație nouă anul acesta este Lesbos, Mytilini, care este o insulă frumoasă, o insulă uimitoare. A fost o destinație înainte de pandemie pentru o perioadă de timp. Acum a devenit din nou. Sperăm doar că va deveni o destinație permanentă, pentru că este atât de frumoasă. Nordul Mării Egee este cu adevărat uimitor. Acestea sunt, practic, cele două noi destinații. Dar și celelalte destinații merg foarte bine", a precizat Georgios Stafylakis, la Antena 3 CNN.

Georgios Stafylakis: "Ofertele early booking te ajută să economiseşti bani"

"Cererea este foarte, foarte puternică. Și ceea ce am vrut să spun și să subliniez este că, în acest moment, există încă foarte, foarte multe oferte, încă oferte bune din Grecia. Așa că nu pierdeți oportunitatea chiar acum.

Nu pierdeți oportunitatea, pentru că pe măsură ce ne apropiem de perioadă, știți, sunt mulți oameni care merg în ultimul moment. Și este ușor pentru ei și de înțeles că o fac pentru că este ușor să o facă. Adică, dacă ai mașină, ai această flexibilitate, îți faci rezervare și pleci. Pot să înțeleg asta. Și noi suntem și greci. Uneori ne comportăm la fel, în aceeași manieră. Dar uneori este mai bine să fii organizat și să verifici cele mai bune oferte și să economisești bani. Așa că eu cred, cât mai devreme posibil, este cel mai bine", a masi spus Georgios Stafylakis, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: zi naţională Grecia
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close