Antena 3 CNN Ziua Națională Istoria vizitelor preşedinţilor francezi în România | Prima vizită oficială la Bucureşti a fost a lui Charles de Gaulle

Istoria vizitelor preşedinţilor francezi în România | Prima vizită oficială la Bucureşti a fost a lui Charles de Gaulle

Prima vizită oficială a unui președinte francez a avut loc în perioada 14-18 mai 1968, când la Bucureşti a ajuns Charles de Gaulle. De Gaulle l-a decorat pe Ceauşescu cu Marea Cruce a Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincţie a statului francez.

Istoria vizitelor preşedinţilor francezi în România | Prima vizită oficială la Bucureşti a fost a lui Charles de Gaulle
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2022   •   12:00

În 1991, președintele Republicii Franceze, François Mitterrand, a efectuat o vizită oficială în țara noastră, în perioada 18-19 aprilie. Aceasta a fost prima vizită în România a unui şef de stat occidental de la evenimentele din decembrie 1989.

Au urmat vizitele președintelui Jacques Chirac, în 1997 și în 2006, și participarea acestuia la Sommet-ului Francofoniei la București. Cu prilejul vizitei președintelui francez Jacques Chirac în România, în 1997, a fost lansat Parteneriatul Special dintre România și Franța.

În 2008, președintele Traian Băsescu și președintele Republicii Franceze, Nicolas Sarkozy, au semnat, la București, "Declarația comună privind instituirea unui Parteneriat strategic între Franța și România".

La mijlocul lunii iunie a acestui an, președintele francez, Emmanuel Macron, a ajuns în România pentru a-i saluta pe cei 500 de soldați francezi care sunt desfășurați la o bază militară a NATO. Acesta a avut întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă, în contextul războiului care are loc la graniţele ţării noastre.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close