Antena 3 CNN Ziua Națională Jean Valvis despre prietenia dintre greci şi români: "Aceste două popoare sunt ca fraţii"

Jean Valvis despre prietenia dintre greci şi români: "Aceste două popoare sunt ca fraţii"

Antena 3 sărbătoreşte Ziua Naţională a Greciei. Jean Valvis, preşedinte şi director General AQUA Carpatica, a transmis un mesaj de prietenie cu ocazia Zilei Naționale a Greciei.

Jean Valvis despre prietenia dintre greci şi români: "Aceste două popoare sunt ca fraţii"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2022   •   07:00

Jean Valvis, cetăţean elveţian de origine greacă, dar care locuieşte în România de 30 de ani, a oferit un interviu în exclusivitate la Antena 3, unde a vorbit despre frumoasa prietenie dintre poporul român şi cel grec.

Omul de afaceri a vorbit despre ziua istorică în care Grecia şi-a caştigat independenţa faţă de Imperiul Otoman.

"25 Martie 1821, Ziua Naţională în care Grecia a spus gata cu ocupantul, vrem naţiunea nostră liberă. Este un moment extraordinar, mai ales acest an unde un alt popor cere să fie şi el liber cu naţiunea lui. Este un moment unic în istoria grecilor. Acest moment s-a întâmplat la Sfânta Mânăstire Marea Lavră, unde după pregătirea de cinci ani care s-a făcut cu Filiki Eteria de la Odesa, grecii s-au organizat, au luat armele şi episcopul de Patra a reunit toată lumea, au făcut un jurământ la mânăstirea Sfânta Lavra şi au dat startul revoluţiei. 

Ypsilantis a avut un rol extraordinar de important, pentru că de la 1830 devine şeful de Filiki Eteria şi Ypsilantis de la Moldova, de la Iaşi era unul din primii care a adus un aport organizator financiar. Eu sunt în România de 30 de ani şi îi spuneam şi lui Adrian Păunescu, că aceste două popoare sunt ca fraţii", a spus Jean Valvis, în exclusivitate la Antena 3.

Jean Valvis este preşedinte-director general al Valvis Holding şi deţine celebrul brand de apă minerală Aqua Carpatica.

 

×
Subiecte în articol: zi naţională Grecia Jean Valvis
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close