Antena 3 CNN Ziua Națională Primele meciuri de fotbal între Franţa şi România | Pauză de 35 de ani între primele două confruntări

Primele meciuri de fotbal între Franţa şi România | Pauză de 35 de ani între primele două confruntări

Prima partidă între selecţionata de fotbal a României şi a Franţei s-a jucat pe 12 iunie 1932 pe Stadionul Republicii din București. Amicalul disputat sub privirile a aproximativ 15 mii de spectatori s-a terminat cu victoria jucătorilor noștri, scor 6-3.

Primele meciuri de fotbal între Franţa şi România | Pauză de 35 de ani între primele două confruntări
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2022   •   08:00

Aceasta este și partida cu cele mai multe goluri marcate, 9, dar și cea mai concludentă victorie pentru echipa națională a României în istoria partidelor cu Franța.

Următorul meci dintre Franța și România a avut loc după o pauză de 35 de ani, tot un amical încheiat tot cu victoria formației noastre, dar care s-a jucat pentru prima data în Franța și anume, pe Stadionul Parc Des Princes, 22 martie 1967.

România s-a deplasat atunci în Franța cu doar 12 fotbaliști.

Primul meci oficial dintre Franța și România s-a jucat abia în 1994 când cele două s-au întâlnit în preliminariile Campionatul European din Anglia, 1996. România venea atunci după cel mai bun turneu final din istoria naționalei în timp ce Franța era în reconstrucție după ratarea Mondialului din SUA 94.

Partida de la St. Etienne era a doua din Grupa 1 a premilinariilor, grupă în care România era cap de serie. În primul meci, naționala condusă de Anghel Iordănescu câștigase cu 3-0 pe teren propriu în fața Azebaijanului în timp ce Aimé Jacquet venea dupã un 0-0 cu Slovacia.

Meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0 și menținea echipa noastră pe primul loc în clasament cu 4 puncte, în timp ce francezii erau pe 3 cu două puncte. Meciul Franța – România din 1994 a prilejuit debutul oficial a lui Zinedine Zidane în naționala albaștrilor.

×
Subiecte în articol: ziua nationala a Frantei
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close