Antena 3 CNN Ziua Națională Sofia Grammata, ambasador al Greciei la Bucureşti, despre relația cu România: ”Sunt legături strânse între popoarele noastre”

Sofia Grammata, ambasador al Greciei la Bucureşti, despre relația cu România: ”Sunt legături strânse între popoarele noastre”

Sofia Grammata, ambasador al Greciei la Bucureşti, a vorbit, cu ocazia Zilei Naționale a Greciei, într-un interviu exclusiv pentru Antena 3, despre legătura dintre România și Grecia, despre care spune că este ”foarte strânsă”.

Sofia Grammata, ambasador al Greciei la Bucureşti, despre relația cu România: ”Sunt legături strânse între popoarele noastre”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    25 Mar 2022   •   16:12

”În 2019, au fost aproape 1,4 milioane de turiști români în Grecia. Desigur, din cauza pandemiei, în 2021, pe primele 9 luni, pentru că nu avem statisticile pe tot anul, au fost 600.000 de oameni, deci mai puțin de jumătate.

Dar anul acesta, odată ce pandemia s-a terminat și nu mai purtăm mască, se pare că vom ajunge la cifrele din 2019. Să sperăm că războiul nu va avea un rol, sperăm ca acest război teribil să se termine curând, indiferent de cifrele turismului, dar suntem foarte optimiști în privința intrărilor turistice din România anul acesta.

Cele două țări au oportunități comune? Am vorbit despre provocările geopolitice”, a declarat pentru Antena 3 Sofia Grammata, ambasador al Greciei la Bucureşti. Avem și oportunități? Unele mari.

În sectorul energetic, oportunități grozave. De exemplu, proiectul de interconectare IGB, a mai fost și BRUA. Deci și sectorul energetic este conectat la sectorul geopolitic.

Green Deal oferă multe oportunități. Știți că Grecia e într-un stagiu avansat în privința resurselor regenerabile, a investițiilor. Avem noua generație de activități economice: start-up-urile. Și voi și noi avem grupuri importante de start-up-uri. Putem coopera în acest domeniu.

Trebuie să întărim sinergia dintre sectoarele economice, universități. Sunt legături strânse între popoarele noastre.

×
Subiecte în articol: Sofia Grammata zi naţională Grecia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close