Antena 3 CNN Politică Ponta: Plângere PENALĂ pe numele lui Băsescu, după "atacul MAFIOT" la Firea. Preşedintele va merge la închisoare

Ponta: Plângere PENALĂ pe numele lui Băsescu, după "atacul MAFIOT" la Firea. Preşedintele va merge la închisoare

Ponta: Plângere PENALĂ pe numele lui Băsescu, după "atacul MAFIOT" la Firea. Preşedintele va merge la închisoare
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Apr 2014   •   14:27
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Parlament, că marţi va depune o plângere penală pentru şantaj împotriva preşedintelui Traian Băsescu, în urma declaraţiilor şefului statului la adresa senatoarei PSD Gabriela Firea.

Şeful Guvernului a precizat că această plângere o doreşte semnată de cât mai mulţi parlamentari, inclusiv din opoziţie, mai exact "indiferent din partidul din care provin".

"Până mâine (marţi - n.r.) avem o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu pentru două infracţiuni, de ameninţare şi şantaj. (...) Vom depune această plângere penală mâine", a spus luni Victor Ponta, precizând că "este prima dată din 1989 încoace, de când România încearcă să fie democratică, când familia unui senator este ameninţată direct de preşedinte". "Este un element fără precedent, care nu mai are nicio acoperire în disputa politică", a mai spus premierul.
 
"În momentul în care ameninţă familia unui senator (...) lucrurile sunt fără precedent", a mai spus premierul Ponta, precizând că va fi informată şi Comisia Europeană.

El a arătat că este un "atac mafiot" împotriva Gabrielei Firea. "Traian Băsescu trebuie să răspundă în faţa legii. Doamna senator trebuie să vadă foarte clar că modelul mafiot cu care am fost conduşi de nouă ani şi jumătate nu intimidează. (...) Traian Băsescu a vrut aseară să intimideze, să sperie", a menţionat Ponta.
 
În ceea ce priveşte terenul de la Nana al preşedintelui - caz anchetat de comisia Nana, al cărei membru este Gabriela Firea - premierul Ponta a spus că "la terenul lui Traian Băsescu e vorba de spălare de bani".

"Sunt absolut convins că în închisoare va ajunge Traian Băsescu (..) Ameninţarea unui senator trebuie să primească un răspuns clar din partea justiţiei.
 

Scandalul şantajului Băsescu-Firea ia amploare. Preşedintele îi spune lui Pandele ce DOSAR îl aşteaptă


Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close