Antena 3 CNN Actualitate A fost declanșat planul roșu de urgență în Bihor, după ce o furtună a distrus un camping. Un mort și 15 persoane rănite, dintre acestea două în stare gravă. Primele imagini de la fața locului

A fost declanșat planul roșu de urgență în Bihor, după ce o furtună a distrus un camping. Un mort și 15 persoane rănite, dintre acestea două în stare gravă. Primele imagini de la fața locului

A fost declanșat planul roșu de urgență în Bihor, după ce o furtună a distrus un camping. Un mort și 15 persoane rănite, dintre acestea două în stare gravă. Primele imagini de la fața locului
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
24 Iul 2017   •   00:38

Update: Numărul turiştilor identificaţi ca fiind răniţi, pe lângă persoana decedată, în campingul din localitatea Bulz, a crescut la 15 în urma evaluărilor efectuate, 12 dintre victime fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului judeţean din Oradea şi trei, la spitalul din Huedin, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana, cpt. Camelia Roşca. "Dintre răniţi, doi sunt în stare gravă", a precizat Roşca.

Update: Noi imagini din Bulz, locul unde a avut loc o furtună puternică. Prefectul de Bihor a anunțat că 16 persoane au fost rănite.

Update: Au apărut și primele imagini din zona unde a avut loc furtuna. Imaginile au fost filmate de un amator. Totodată a fost citit și un mesaj emoționant, postat pe Facebook, de o persoană aflată la Bulz: „Opriți-vă din tot ce faceți și rugați-vă pentru noi care suntem la Bulz. A fost o furtună îngrozitoare. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Update: Raed Arafat a venit cu ultimele precizări la Antena 3: 13 persoane rănite și un mort. Din persoanele rănite, trei sunt în stare gravă de cod roșu. 

„Numărul victimelor: o persoană decedată, care a fost într-una din mașini. Au căzut mai mulți plopi, vreo 77. 13 persoane din care șapte au fost transferate de echipele noastre în Oradea, trei victime, una în stare gravă la Huedin, au fost transportate cu mașini persoane, persoana în stare gravă a fost preluată de echipa de la Cluj, încă o victimă plecată cu o mașină cu cod galben și două cu cod verde. Trei persoane în stare critică cu cod roșu”, a declarat secretarul de stat.

Update: Doctorul Hadrian Borcea, coordonator SMURD a venit cu ultimele informații la Antena 3. 

„Informațiile de acum două minute sunt, în zona taberei din Bulz avem o persoană decedată, trei victime cu răni medii și o victimă în stare gravă. Cei patru supraviețuitori urmează să fie transportați la Spitalul Județean Oradea. Problema e că tot mai multe informații vin de pe Valea Crișului Repede, în aval față de localitatea Bulz, unde se pare că mai sunt și alte persoane și strucruri afectate și practic asta se încearcă acum. Este o misiune foarte dificilă de a căuta victime în aval. În zona inițială de unde a venit apelul nu mai sunt și alte victime. Furtuna a trecut, mai plouă”, a declarat medicul Borcea.

Update: Prefectul de Bihor, Ioan Mihaiu, a declarat la Antena 3 că o persoană a decedat, după ce un copac a căzut peste o mașină. O altă persoană este în stare gravă, după ce un alt pom a căzut peste un cort.

„Nu vă pot da informații exacte, sunt pe drum, e furtună pe drum. În tot județul este cod galben de furtuni. Erau peste 100 de persoane, oamenii s-au adăpostit în corturi și în mașini. A căzut un copac pe o mașină. O persoană a decedat. Totodată, un alt copac a căzut peste un cort, iar o persoană este în stare gravă”, a declarat prefectul de Bihor.

Știre inițială: Cod roșu de urgență în Bihor. O furtună a distrus un camping. Există răniți destul de grav, posibil victime. Este vorba de o localitate care se numește Bulz, la 75 de kilometri de Oradea. Corturi luate de furtună.

Ambulanțele se îndreaptă în acea zonă. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat în direct la Antena 3, care este situația de la fața locului.

„A fost declanșat planul roșu în județul Bihor după ce a venit apelul că o furtună a produs pagube în campingul unde este o tabără la Bulz. Ce pot să vă spun că mai mulți pomi au căzut peste corturi și mașină și este posibil să avem o persoană decedată. Am alertat Huedinul din județul Cluj, pentru a trimite ambulanțe acolo. Primele forțe au ajuns și oferă primul ajutor”, a declarat Arafat.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei furtuna Raed Arafat furtuna
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close