Antena 3 CNN Actualitate Aglomeraţie la service-uri. Şoferii şi-au montat cauciucuri de iarnă, speriaţi de ninsoarea anunţată în week-end

Aglomeraţie la service-uri. Şoferii şi-au montat cauciucuri de iarnă, speriaţi de ninsoarea anunţată în week-end

Aglomeraţie la service-uri. Şoferii şi-au montat cauciucuri de iarnă, speriaţi de ninsoarea anunţată în week-end
Sursa foto: Foto: snowthumb.com
de M.Z.    |    12 Noi 2011   •   23:29

Vestea că ninge în acest week-end i-a înspăimântat pe şoferi mai tare decât ultimatumurile guvernanţilor. Speriaţi că-i prinde ninsoarea, dar şi poliţia, cu maşinile neechipate, oamenii s-au îngrămădit din nou la service-uri să-şi monteze, în al 12-lea ceas, anvelopele de iarnă.

Pentru anvelope ieftine, încă se stă la cozi. Termenul de 1 noiembrie a trecut, dar amenzile se dau la prima zăpadă, care a fost anunţată pentru acest week-end.

Chiar dacă anvelopele second-hand sunt o soluţie de compromis, oricum sunt mult mai indicate decât cele de vară. Cînd temperatura scade sub 7 grade Celsius, cauciucul din anvelopele de vară se rigidizează, iar acest lucru înseamnă că distanţa de frânare poate depăşi chiar dublul distanţei de frânare normală.

Deocamdată, zăpada se lasă aşteptată. Fulgi au căzut doar sus, pe munte unde, deja, majoritatea traseelor sunt închise. Nici telecabina n-a urcat sâmbătă în Bucegi.

Nu ninge încă, dar va fi tot mai frig. La noapte, doar la malul mării mercurul va urca peste 0 grade. În restul ţării, temperaturile vor scădea sub pragul îngheţului. Cel mai frig va fi la Miercurea Ciuc, unde sunt preconizate minus 11 grade.

Duminică, temperaturile vor creşte, însă nu cu mult. Valorile din termometre nu vor depăşi 9 grade. Cel mai frig va fi în nordul Moldovei, unde sunt aşteptate minime de 2 grade.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close