Antena 3 CNN Actualitate Alertă lângă Capitală! Un urs este căutat în pădurea Snagov

Alertă lângă Capitală! Un urs este căutat în pădurea Snagov

Este alertă lângă Bucureşti, după ce un urs a fost văzut în pădurea Scroviștea din comuna Ciolpani. Sunt căutări de amploare la această oră acolo. Animalul sălbatic a fost văzut ultima dată la Snagov.

Alertă lângă Capitală! Un urs este căutat în pădurea Snagov
Sursa foto: Antena 3
de Mădălina Ignat    |    17 Iun 2022   •   16:39

Update: Ursul nu se mai află pe teritoriul județului Ilfov, acesta ajungând în pădurea din localitatea Gherghița, Județul Prahova.

Ştirea iniţială:

Autorităţile din Capitală, dar şi cele din judeţul Ilfov sunt în alertă, după ce primarul Bogdan Cristian Călin, a anunţat prezenţa unui urs, pe pagina sa de Facebook.

Ursul s-ar afla în pădurea din apropierea Palatului Snagov

Edilul i-a anunţat pe oamenii care ajung în zonă să fie precauţi şi să anunţe poliţia şi autorităţile locale.

„Am fost anunţaţi că ursul văzut ieri se află acum între Hanul Vlăsiei şi Palatul Snagov, în parcelele pădurii 26-27. Vă rugăm să fiţi precauţi!”, a scris edilul vineri după amiază pe Facebook.

Iniţial, animalul a fost văzut în pădurea Scroviştea

„Am fost anunţaţi de către Ocolul Silvic şi Garda Forestieră că pe raza comunei, în pădurea Scrovistea, se află un urs care ar putea fi periculos şi care s-ar putea îndrepta către satul Piscu, zona Hereasca. Vă rugăm să fiţi precauţi şi în cazul în care îl vedeţi, anunţaţi organele de poliţie şi Primăria”, a scris joi edilul.

Jandarmii caută puiul de urs pentru a-l captura

"Problema urşilor care coboară din pădure spre localităţi şi sate începe să devină un subiect la ordinea zilei. Săptămâna trecută, un urs a atacat într-o localitate din judeţul Vâlcea, iar ieri, în jurul prânzului, în Sinaia, un urs a fost văzut din nou, iar mai multe persoane au sunat la 112. Acum este prima dată când un urs este atât de aproape de Capitală", a spus Mădălina Ignat, reporter Antena 3.

"Prefectul Județului Ilfov, Doamna Simona NECULAE informează locuitorii Județului Ilfov că în data de 16 iunie 2022, a fost raportată prezența unui urs pe raza judetului. La orele dimineții, ursul a fost văzut pentru prima dată în pădurea Scroviștea din Localitatea Periș, apoi și-a urmat cursul prin pădure spre localitatea Ciolpani.

În momentul acesta, ursul nu se mai află pe teritoriul Județului Ilfov, acesta ajungând în pădurea din Localitatea Gherghița, Județul Prahova.

Paznicii de vânătoare din cadrul Directiei Silvice a Județului Ilfov s-au asigurat că locuitorii sunt în siguranță și monitorizează în continuare perimetrul, în cazul în care ursul revine, acesta sa fie tranchilizat și transportat înntr-una din pădurile montane", a transmis Instituţia Prefectului - Judeţul Ilfov, vineri, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: urs Ciolpani Snagov padure
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close