Antena 3 CNN Actualitate Alimente expirate și ținute printre gândaci, în piețele din București. ANPC a dat amenzi uriașe

Alimente expirate și ținute printre gândaci, în piețele din București. ANPC a dat amenzi uriașe

ANPC a aplicat amenzi de sute de mii de lei în piețe, după ce inspectorii au descoperit produse expirate, mâncare ținută printre gândaci, mizerie, și alte nereguli grave. Imagini incredibile din Piața Crângași și piața din Drumul Taberei, în București.

Alimente expirate și ținute printre gândaci, în piețele din București. ANPC a dat amenzi uriașe
Sursa foto: ANPC
de Andreea Ştefan    |    12 Apr 2023   •   15:27

Comisari din cadrul CRPCR București-Ilfov, CRPCR Sud Muntenia au efectuat, marți, un număr de 134 acțiuni de control pentru a verifica respectarea prevederilor legale din domeniul legislației protecției consumatorilor la societățile comerciale aflate in Piața Crangași si Piața Drumul Taberei (Moghioroș).

”Au fost întocmite 99 de procese-verbale de constatare a contravenţiei, prin care s-au aplicat amenzi in cuantum de 823.000 de lei, şi 40 de  avertismente, fiind emise 35 de invitaţii.

De asemenea, au fost oprite de la comercializare produse în valoare totală de 83.890,89 lei şi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 25 de operatori economici”, a tansmis ANPC.

Citește și: Şeful ANPC dezvăluie cine umflă preţurile înainte de Paşte: "Îmi asum cu verticalitate ceea ce spun"

Pentru un operator economic s-a propus închiderea temporară până la şase luni.

Comisarii au constatat că se vindeau produse ambalate fără elemente de identificare, ouă fără marcaj, marfa era expusă în mod neigienic, preparate din carne fără autorizaţie sanitar-veterinară, peşte congelat fără etichete sau ciorbe păstrate la frigider la o temperatură de 3 grade, contrar OMS 976/1998 care prevede că produsele culinare finite se păstrează la o temperatura de +60.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Printre neregulile constatate s-au numărat şi lipsa verificării metrologice, lipsa informaţiilor pe produse, lipsa documentelor pentru marfă, vitrine frigorifice neigienizate, chiar cu acumulări de praf şi lichid, culturi de mucegai şi insecte moarte, paviment deteriorat, tavan cu infiltraţii, cuptoare şi ustensile murdare ori neconforme.

La rândul său, Administraţia Pieţei Crângaşi a fost sancţionată cu 10.000 de lei pentru condiţiile igienico-sanitare (paviment alei circulaţie în piaţă de legume fructe cu porţiuni lipsă, neigienizat, tavan cu infiltratii, tomberoane murdare, neigienizate etc).

×
Subiecte în articol: ANPC Drumul Taberei Piaţa Crângaşi
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close