Antena 3 CNN Actualitate Amenzi usturătoare pentru românii care au jucat pe site-uri de pariuri ilegale. Cât vor plăti

Amenzi usturătoare pentru românii care au jucat pe site-uri de pariuri ilegale. Cât vor plăti

Amenzi usturătoare pentru românii care au jucat pe site-uri de pariuri ilegale. Cât vor plăti
de S.T.    |    07 Oct 2015   •   13:54

Oficiul Naţional pentru Jocurile de Noroc a întocmit o listă cu românii care și-au jucat veniturile pe site-uri dubioase, scrie observator.tv. Aceștia riscă sancțiuni financiare de până la 10.000 de lei fiindcă au contribuit la îmbogăţirea unor privaţi care fac evaziune fiscală.

Pe această listă se află 40.000 de români care ”investesc” în site-urile de pariuri și jocuri de noroc care activează fără licență.

Conform legii, administratorii lor trebuie sancţionaţi cu amendă penală sau cu închisoarea până la un an fiindcă s-au sustras de la plata taxelor către stat. Firmele străine de pariuri online ar fi trebuit să plătească statului român pentru perioada 2010 - 2015 taxe şi impozite cumulate de aproape 250 de milioane de euro. Nu doar statul a avut de pierdut din activitatea jocurilor neautorizate în România, dar şi operatorii tradiţionali.

Așadar, prejudiciul adus statului în ultimii 5 ani se ridică la circa 250 de milioane de euro.

Mai exact, poate încasa cel puțin 60 de milioane de euro doar din aceste amenzi. Mulți jucători români spun că nu știau că unele site-uri au fost incluse la începutul lui septembrie pe lista neagră.

×
Subiecte în articol: amenzi evaziune fiscala jocuri de noroc
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close