Antena 3 CNN Actualitate Anchetă deschisă pentru o reclamă cu un pescar care mănâncă un sandviş cu liliac

Anchetă deschisă pentru o reclamă cu un pescar care mănâncă un sandviş cu liliac

Reclama firmei Boating Camping Fishing (BCF) a fost vizualizată de peste 250.000 de ori pe Youtube, aceasta arătând un bărbat care glumește că pandemia a fost cauzată de o persoană care a mâncat un liliac. Autoritatea de reglementare a publicității din Australia a anunțat că investighează reclama, relatează BBC.

Anchetă deschisă pentru o reclamă cu un pescar care mănâncă un sandviş cu liliac
Sursa foto: Youtube BCF
de Georgiana Adam    |    05 Ian 2021   •   20:30

Deocamdată nu există dovezi concludente despre originea virusului și modul în care acesta s-a răspândit inițial deși primele cazuri au fost legate de o piață de animale vii din orașul chinez Wuhan.

„Autoritatea a primit mai multe plângeri despre reclama campaniei publicitare de vară a BCF și este în procesul de evaluare a acestor reclamații pentru a vedea dacă ridică o problemă”, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al Biroului de Standarde în Publicitate australian.

Un purtător de cuvânt al firmei BCF a declarat pentru presa din Australia că reclama face parte dintr-o campanie de marketing amuzantă, care îi încurajează pe australieni să-și exploreze propriile grădini, întrucât nu au putut călători vara trecută.

„Bineînțeles că înțelegem severitatea pandemiei și a răspândirii COVID-19 dar este clar că această reclamă a fost realizată în același spirit”, a declarat acesta.

Relațiile dintre China și Australia s-au deteriorat anul trecut ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, unii temându-se că reclama ar putea cauza noi probleme pentru relațiile bilaterale dintre cele două țări.

×
Subiecte în articol: ancheta reclama liliac
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close