Antena 3 CNN Actualitate ANM, avertisment de vreme rea | Cum arată prognoza meteo actualizată

ANM, avertisment de vreme rea | Cum arată prognoza meteo actualizată

Vremea se schimbă radical. ANM anunţă un val de aer polar în România în 24 de ore. Iată prognoza meteo actualizată.

ANM, avertisment de vreme rea | Cum arată prognoza meteo actualizată
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    16 Noi 2022   •   17:12

"Într-adevăr, vorbim de o răcire semnificativă atât pe parcursul nopților cât și pe parcursul zilei pentru că valorile de temperaturi vor scădea semnificativ, mai ales începând de mâine în partea de nord-vest a țării, acolo unde, mai ales în nordul Moldovei, maximele nu vor mai depăși 4 grade Celsius.

Doar în partea de sud a Olteniei, sud-vestul Munteniei și în zona litoralului vorbim de maxime, care mai pot atinge valori de 16-17 grade.

ANM, prognoza meteo. Vremea în România

Însă de poimâine se va răci și în aceste zone. Vorbim de temperaturi care se vor încadra, în general, între 2 până la cel mult 13-14 grade cu minime în zonele depresionare până la -4 grade Celsius și 10 grade în zona litoralului.

ANM, prognoza meteo: val de aer polar

Trebuie să menționăm și faptul că și din punct de vedere al regimului de precipitații, la munte vor predomina ninsorile.

Vorbim și de intensificări ale vântului, cu maxime la rafală de 80-90 de kilometri pe oră astfel încât, mai ales la altitudini mai mari de 1.700 de metri, acolo unde vor predomina ninsorile, este posibil să consemnăm viscol.

ANM, prognoza meteo. Unde vor fi ploi şi ninsori

Ninsori și precipitații mixte, mai ales vor fi de interes și în partea de nord a Moldovei, posibil și în Maramureș și în partea de est a Transilvaniei.

În rest, vorbim de precipitații sub formă de ploaie și cantități de apă care se pot situa frecvent în 15-25 de litri pe metru pătrat", a explicat Elena Mateescu, director ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo cum va fi vremea
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close