Antena 3 CNN Actualitate APTR, mesaj de susținere pentru Antena 3: "Dragi colegi de la Antene, APTR vă susţine şi vă îmbărbătează"

APTR, mesaj de susținere pentru Antena 3: "Dragi colegi de la Antene, APTR vă susţine şi vă îmbărbătează"

APTR, mesaj de susținere pentru Antena 3: "Dragi colegi de la Antene, APTR vă susţine şi vă îmbărbătează"
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Feb 2016   •   12:32
Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România își manifestă sprijinul cu trustul INTACT, într-un mesaj transmis redacției de Lucia Hossu Longin.

APTR condamnă atentatul la libertatea presei

Iată mesajul integral al APTR:

Am asistat în aceste două zile, la un atac brutal al ANAF-ului împotriva unui post de televiziune. Deşi putea alege o cale legală, constituţională, prin care să evite evacuarea silită, ANAF a preferat un ultimatum, garnisit cu trupe de comando, cu manifestări de ură şi de violenţă. Nu este permis niciunei instituţii a statului de drept să acţioneze ca în anii stalinismului, să se războiască cu jurnalişti nevinovaţi, să le încalce drepturile şi locurile de muncă. Încă o instituţie represivă s-a născut ieri luni, 15 februarie 2016. Faptul că la argumente şi soluţii se răspunde prosteşte cu asedii şi agresiune constituie în sine dovada că puterea vinovată şi compromisă nu mai face faţă evenimentelor, este defazată de la regulile democraţiei.

În timp ce ticăloşii şi delapidatorii, devoalaţi sistematic de Antena 3, stau neclintiţi în palatele lor, în arest la domiciliu şi cu averile bine protejate, tinerii şi talentaţii jurnalişti de la Antena 3 sunt trataţi ca nişte infractori. Este grav, foarte grav. Nu ştim cum îşi va spala România obrazul în comunitatea europeană după un asemenea act ruşinos.

Trebuie să facem front comun împotriva acestor forţe bezmetice care ne ameninţă libertatea. Facem apel la toţi jurnaliştii să-i susţină pe colegii lor atacaţi pentru că pare-se nimeni nu este la adăpost de lovituri de felul celor puse la cale împotriva Antenelor. Trebuie să fim la înalţimea misiunii noastre, aceea de aparători ai democraţiei şi libertăţii de constiinţă.

Dragi colegi de la Antene, APTR vă susţine şi vă îmbărbatează.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close