Antena 3 CNN Actualitate Carmen Iohannis, apariţie năucitoare în mijlocul unor dansatoare tradiţionale din Kenya | O tânără, oprită în ultimul moment să se apropie de Klaus Iohannis

Carmen Iohannis, apariţie năucitoare în mijlocul unor dansatoare tradiţionale din Kenya | O tânără, oprită în ultimul moment să se apropie de Klaus Iohannis

Finalul vizitei președintelui Klaus Iohannis în Kenya a furnizat un nou moment inedit, a cărui amintire nu-i va părăsi, multă vreme, pe cei care i-au fost martori, fie pe viu, fie la TV.

de Adrian Iclozan    |    16 Noi 2023   •   14:04

Conform programului oficial, după safari-ul de miercuri, cuplul prezidențial Klaus și Carmen Iohannis a avut programată, joi, o vizită la un liceu de fete de lângă Nairobi. Aparent, un moment banal și neproblematic.

Însă cei care au anticipat banalitatea au greșit grav.

Imaginile difuzate de Antena 3 CNN arată cum Klaus și Carmen Iohannis au fost întâmpinați de o formațiune de tinere dansatoare, care executau mișcări ritualice pe muzică locală.

Citește și: "O vacanță de un milion de euro din banii românilor. Lui Iohannis nu-i pasă!" | Bogdan Chirieac, analiză necruțătoare după safari-ul african al președintelui

Dansul lor, bazat pe o coregrafie complexă și, probabil, complet străină neinițiaților, era însoțit de țipete în cel mai înalt registru vocal, asemănătoare celor emise de indienii americani sioux atunci când au învins trupele colonelului Custer în bătălia de la Little Bighorn.

Atrasă de mișcările tinerelor, Carmen Iohannis a încercat să se integreze în coregrafia lor.

Ghinion, însă! Complexul act artistic nu avea prea multe în comun cu mișcările circulare specifice horelor muntenești de tipul "Periniței", cu care românii sunt familiarizați.

Așa că, după câteva mișcări, în parte haotice, în parte timide, Prima Doamnă a României a renunțat să mai danseze cu tinerele localnice.

Acestea și-au continuat actul artistic iar una, mai îndrăzneață, agitând un obiect de forma unei mături în miniatură, s-a apropiat de Klaus Iohannis.

Deși era evident că tânăra putea, cel mult, să-l invite pe Iohannis la dans sau să-i perie haina cu măturica, ea a fost oprită din demersul său neagresiv cu un gest fără echivoc, făcut de băratul aflat lângă președintele României.

Astfel, Carmen Iohannis a rămas, în cadrul cuplului prezidențial român, unica depozitară a experienței dansante nemijlocite din Kenya, cu bune și cu rele.

Delegația condusă de Klaus Iohannis a donat laptop-uri și televizoare licelui de fete Uthiru 

Update: Kimani Wamatangi, guvernatorul districtului kenyan Kiambu, a postat câteva preciziări pe pagina sa de Facebook în legătură cu prezența delegației președintelui român Klaus Iohannis la evenimentul de joi.

"În această dimineață, am avut plăcerea de a-i însoți pe Excelența Sa Klaus Iohannis, Președintele României, și pe Excelența Sa Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României, în timpul unei vizite la Liceul de fete Uthiru din sub-districtul Kabete.

I-am urat bun venit în Kiambu șefului de stat le-am mulțumit acestuia și delegației sale pentru vizita în districtul nostru, care ne onorează.

Apreciem sprijinul acordat de Guvernul României în sectorul educației, în special donația generoasă de laptopuri și televizoare inteligente cu ecran mare către Liceul de fete Uthiru.

Cei prezenți au avut, de asemenea, ocazia de a le ura succes elevelor care susțin examenele pentru certificatul de învățământ secundar din Kenya", a scris acest oficial.

This morning, I had the pleasure of accompanying His Excellency Klaus Iohannis, the President of Romania, and Her...

Publicată de Kimani Wamatangi pe Joi, 16 noiembrie 2023

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close