Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situaţie în cazul lui Cătălin Cherecheş. Autorităţile din Germania încă aşteaptă răspunsul din România

Răsturnare de situaţie în cazul lui Cătălin Cherecheş. Autorităţile din Germania încă aşteaptă răspunsul din România

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va fi adus în țară în următoarele zile, însă autorităţile din Germania încă aşteaptă un răspuns din România.

de Andreea Borboros    |    18 Mar 2024   •   14:18

Autoritățile germane încă așteptau, luni, răspunsul autorităților române cu privire la data preluării lui Cherecheș.

"Autoritățile din Germania nu au primit, deocamdată, un răspuns din partea României în ceea ce privește momentul exact la care Cătălin Cherecheș va fi extrădat în țara noastră.

Vorbim, practic, de încă 4 zile, pentru că atât a mai rămas până la expirarea termenului din data de 22 martie.

Într-un mail către Antena 3 CNN, procurorul-șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria din Munchen, a precizat că fugarul Cătălin Cherecheș nu a putut să atace prin recurs decizia magistraților germani.

Cherecheș ar mai avea, totuși, o variantă: aceea de a face, prin avocații săi, o plângere constituțională, însă acest demers nu este asimilat recursului sau apelului la sentința magistraților din Germania.

Trebuie menționat faptul că magistrații din Munchen așteaptă în continuare răspunsul în ceea ce privește escorta Poliției Române, cea care urmează să ajungă la în Germania, pentru a-l prelua pe Cherecheș de la penitenciar.

Ulterior, acesta va fi adus pe aeroportul din București, iar de acolo va fi dus la penitenciarul din Rahova unde, cel mai probabil, își va ispăși pedeapsa de cinci ani de închisoare primită într-un dosar în care a fost judecat pentru luare de mită", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Andreea Borboros.

În data de 13 martie 2024, Parchetul german a aprobat extrădarea lui Cherecheș și a inițiat procedurile privind returnarea acestuia către România, în termen de zece zile, după ce Tribunalul Regional Munchen a decis că cererea de extrădare a fostului edil este admisibilă.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close