Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare | A fost dat în urmărire naţională

Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare | A fost dat în urmărire naţională

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat astăzi, prin decizie definitivă, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare în dosarul de mită.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2023   •   11:25

Update 11:20 Primarul Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire națională. 

Update 10:15 Poliţiştii au descins la locuinţa lui Cătălin Cherecheș, pentru a exercita mandatul de punere în executare a mandatului de arestare, dar primarul de Baia Mare nu se afla la domiciliu. 

Update 09:36 Cuantumul pedepsei este același care a fost decis în primă instanță, în februarie anul trecut.

Sentința pronunțată atunci prevedea cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea, pe o durată de 4 ani, a dreptului de a candida, de a fi ales și de a ocupa o funcție publică.

Contestația primarului la condamnarea inițială a fost judecată de Curtea de Apel din Cluj.

În completul de judecată s-a aflat judecătoarea Georgiana Hîngan Fărcaș, pe care socrii lui Cătălin Cherecheș au încercat să o mituiască prin intermediul mamei acesteia, Rodica Hîngan Fărcaș.

Socrii primarului au fost arestați preventiv.

Citește și: Socrul primarului Cătălin Cherecheş, sfidător la tribunal: "Am cerut împrumut de la tine!"

"În acest dosar care datează din 2016, Cătălin Cherecheș a fost acuzat că a primit șpagă 70.000 lei pentru a realiza anumite activități în legătură inclusiv cu un club sportiv de fotbal din Baia Mare.

Scandalul a luat amploare după tentativa de mituire a judecătoarei care urma să pronunțe decizia în apelul formulat de Cherecheș.

Georgiana Hîngan Fărcaș, care a pronunțat acum condamnarea definitivă, este cea care a denunțat-o pe soacra lui Cătălin Cherecheș că a vrut să o mituiască. În acest moment, socrii primarului sunt arestați preventiv și anchetați de procurorii DNA. 

Rămâne să vedem care este prima reacție a lui Cătălin Cherecheș: are de ales între a merge la polițe să se predea sau a aștepta poliția să vină să-l ducă în arest", a relatat Berta Popescu, realizator Antena 3 CNN. 

În urmă cu aproape două săptămâni, avocatului lui Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu, spunea la Antena 3 CNN că se așteaptă la o decizie în favoarea clientului său la Curtea de Apel din Cluj.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Înaintea sentinței definitive, avocatul lui Cherecheș anticipa o decizie favorabilă primarului din Baia Mare

"Legat de procesul de la Curtea de Apel Cluj (în care primarul Cherecheș a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, n.r), ne așteptam la o decizie favorabilă, indiferent de judecătorii care ar fi intrat în completul de judecată.

De ce spun asta: Înalta Curte de Casație şi Justiție a adoptat recent o hotărâre obligatorie pentru toate instanțele din România. Aceasta spune că sunt nelegale, nule şi ar trebui excluse toate probele - și mă refer aici la înregistrări realizate de un denunțător, după momentul denunțului - fără o autorizare din partea unui judecător de drepturi și libertăți.

Noi, apărarea, eram optimiști că - având în vedere această hotărâre a ÎCCJ - soluția ar fi trebuit să fie una favorabilă domnului Cherecheș. Pentru că decizia ÎCCJ nu lasă loc de interpretare judecătorului, ea este obligatorie", a susținut avocatul lui Cătălin Cherecheș.

Galerie foto: socrii și soția lui Cătălin Cherecheș în diverse ipostaze. Dorin și Claudia Gliga au fost arestați preventiv pentru tentativa de a o mitui pe judecătoarea care avea să pronunțe decizia definitivă în dosarul primarului din Baia Mare

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close