Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Cherecheş, dispărut în continuare. Informaţii de ultimă oră oferite de avocatul său: "Sper să nu fie valabilă o astfel de ipoteză"

Cătălin Cherecheş, dispărut în continuare. Informaţii de ultimă oră oferite de avocatul său: "Sper să nu fie valabilă o astfel de ipoteză"

Avocatul Răzvan Doseanu a oferit în exclusivitate la Antena 3 CNN informaţii despre cazul fostului primar de la Baia Mare, condamnat azi la 5 ani de închisoare cu executare

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2023   •   14:10

"De azi, avem o hotărâre judecătorească definitivă, care produce efecte. Ea trebuie pusă în executare. Nu vă ascund împrejurarea că sunt exercitate nişte căi legale de atac, una dintre ele fiind strămutarea, care urmează să aibă termen de judecată, iar în ipoteza în care o astfel de strămutare ar fi admisă, hotărârea de astăzi va fi anulată şi apelul rejudecat.

"Nu vă ascund împrejurarea că sunt exercitate nişte căi legale de atac"

Deasemnea, o mică observaţie, dincolo de obligativitatea tuturor de a respecta o hotărâre judecătorească definitivă nu putem să nu remarcăm că totuşi ea are o aparenţă de vădită nelegalitate, dată fiind incompatibilitatea unui judecător din completul de jucată.

Dincolo de profesionalismul doamnei judecător pe care nimeni nu-l contestă, niciun judecător din România nu ar putea să dea o soluţie imparţială, în condiţiile în care soarta penală şi libertatea până la urmă a mamei doamnei judecător depinde exact de procurorul care instrumentează dosarul mamei şi de către procurorul care a făcut trimiterea în judecată a domnului Cherecheş în 2016.

Citeşte şi: Exces de zel la ridicarea primarului Cherecheş: Unul din poliţişti a sărit gardul, deşi poarta era deschisă

Cu siguranţă sunt şi alte opţiuni legale, una dintre ele fiind o cale extraodinară prevăzută în mod expres de lege, excat pentru astfel de situaţii în care hotărârea este dată de un complet care nu este constituit legal, existând un caz de incompatibilitate. Mă refer la o contestaţie în anulare pe care legea o prevede.", a precizat avocatul Răzvan Doseanu, în direct la Antena 3 CNN.

Citeşte şi: Primarul Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire națională 

Unde se află Cătălin Cherecheş

"Ultima dată am discutat cu domnul Cherecheş aseară. Am luat în calcul toate variantele posibile de soluţii şi cea de achitare, care ar fi fost varianta corectă în optnia apărării, dată fiind hotărârea definitivă obligatorie, publicată chiar luni în Monitorul Oficial. Mă refer la Hotărârea 64-2023, prin care toate instanţele din România ar trebui să constate nelegale probele obţinute astfel în cazul domnului Cherecheş.

Şi, repet, am luat în calcul şi varianta unei hotărâri de achitare, dar şi a uneia de condamnare. Domnul Cherecheş mi-a spus că va respecta orice hotărâre judecătorească se va da, şi va uza de toate căile legale pe care le are la dispoziţie", a mai spus avocatul Răzvan Doseanu, în direct la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă ia în calcul varianta ca primarul Cătălin Cherecheş să fi plecat din ţară sau să se ascundă şi să nu vrea să meragă să se predea, avocatul a precizat: "Sper să nu fie valabilă o astfel de ipoteză, pentru că nu este benefică nimănui"

Cătălin Cherecheş, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat astăzi, prin decizie definitivă, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare în dosarul de mită.

 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close