Antena 3 CNN Actualitate Județul din România care atrage medici cu stimulente în euro. Bonus de 400 de euro în plus la salariu, lunar

Județul din România care atrage medici cu stimulente în euro. Bonus de 400 de euro în plus la salariu, lunar

Criza de medici a devenit o problemă urgentă într-un județ din România, unde autoritățile au fost nevoite să caute soluții inovatoare pentru a atrage și menține cadrele medicale în sistemul de sănătate local.

Județul din România care atrage medici cu stimulente în euro. Bonus de 400 de euro în plus la salariu, lunar
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Apr 2024   •   21:35

Având riscul de a investi în mod inutil în clădiri noi și echipamente moderne, autorităţile unui judeţ din România au atras medici cu stimulente în euro.

La Galați, autoritățile au făcut investiții cu fonduri europene (clădiri noi, secții și ambulatoriu), dotarea cu aparatură ultra-performantă, dar și o serie de facilități pentru medici: chirie decontată, transport gratuit și un stimulent financiar de 400 de euro, lunar, la fiecare salariu.

Este vorba de medicii care vin să profeseze în spitale aflate la zeci de kilometri distanță de orașul Galați, precum spitalele din Tg. Bujor și Tecuci, scrie Adevarul.

"Stimulente financiare oferim medicilor din Tecuci și Tg. Bujor, dar avem și anumite specializări, cum sunt fizicienii medicali, care nu sunt încadrați ca personal medical.

Ei primesc salarii mai mici decât asistentele. Avem un număr foarte mare de pacienți de cancer și avem mare nevoie de acești fizicieni medicali la Secția de Radioterapie.

De aceea, am preferat să acordăm un stimulent, din bugetul Consiliului Județean, pentru ca acești oameni să rămână la Spitalul Județean", susține Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 

×
Subiecte în articol: medici stimulente euro salarii România
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close