Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii, mesaj de Ziua Limbii Române: ”Identitatea noastră comună a rezistat vremurilor dificile”

Ministrul Culturii, mesaj de Ziua Limbii Române: ”Identitatea noastră comună a rezistat vremurilor dificile”

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Limbii Române.

Ministrul Culturii, mesaj de Ziua Limbii Române: ”Identitatea noastră comună a rezistat vremurilor dificile”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    31 Aug 2023   •   17:20

”Este o onoare și o bucurie imensă să mă aflu la Universitatea de Stat din Moldova în această zi deosebită, ziua limbii române în România și Republica Moldova, cu atât mai mult cu cât anul acesta a fost reafirmată ca limbă oficială în Republica Moldova.

Această zi ne oferă ocazia să arătăm lumii aprecierea noastră pentru oamenii care au contribuit direct, cu sacrificii, cu determinare și profesionalism la promovarea bogăției culturale comune.

Am depus, împreună cu delegația României și omologii noștri, un omagiu moștenirii marelui poet Mihai Eminescu, ale cărui versuri ne răsună în inimă la unison.

Identitatea noastră comună a rezistat vremurilor dificile, indiferent de provocările istorice, indiferent de greutățile pe care le-a traversat poporul român, grație oamenilor curajoși si demni care s-au dedicat trup și suflet păstrării limbii române și promovării valorilor culturale europene.

 

„Limba romana este patria mea”, spunea marele poet Nichita Stănescu.

Limba română, pe care o sărbătorim astăzi pe ambele maluri ale Prutului, ne oferă ocazia să arătăm lumii aprecierea noastră pentru oamenii care au contribuit direct, cu sacrificii, cu determinare și profesionalism la promovarea bogăției culturale comune.

Împreună, mulțumim astăzi celor care s-au luptat și au reușit să promoveze aceste valori și promitem să rămânem cu toții la fel de determinați și dedicați valorilor noastre culturale și limbii române”, a transmis ministrul Culturii, Raluca Turcan.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close