Antena 3 CNN Actualitate Cultură Palatul Parlamentului, în topul celor mai frumoase clădiri din lume

Palatul Parlamentului, în topul celor mai frumoase clădiri din lume

România a intrat în topul ţărilor cu cele mai frumoase 50 de clădiri din lume. Palatul Parlamentului se află pe locul 37, dar clasamentul nu s-a făcut pe criterii estetice, ci ştiinţifice. Sub faimoasa noastră clădire au fost clasate alte mari construcţii istorice, precum Catedrala Notre Dame.

Palatul Parlamentului, în topul celor mai frumoase clădiri din lume
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    05 Apr 2021   •   21:45

Topul celor mai frumoase 50 de clădiri din lume a fost realizat de o companie britanică, specializată în acoperişuri şi materiale de construcţie.

Un studiu contestabil din multe puncte de vedere, spun specialiştii.

Cercetarea a fost făcută pe baza unor calcule laborioase, mai exact, a ''numărului de aur'' folosit în geometrie şi arhitectură, considerat expresia armoniei și frumuseții proporțiilor în artă.

În funcţie de acest criteriu, pe primul loc a fost clasată catedrala Saint Paul din Londra.

Pe locul 2 se află complexul hotelier Marina Bay Sands din Singapore, iar locul 3 este ocupat de Catedrala Westminster Abbey, construită în 1745.

Palatul Parlamentului a fost clasat pe locul 37.

100 dintre cele mai vestite opere arhitecturale ale lumii au fost analizate, în total. În top se află şi Catedrala Notre Dame din Paris, Empire State Building din Statele Unite ale Americii, Opera din Sydney sau Catedrala din Sao Paulo - Brazilia.

×
Subiecte în articol: palatul parlamentului cladiri
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close