Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu, replică fără drept de apel pentru Traian Băsescu, după atacul suburban al fostului președinte la adresa unui jurnalist

Dan Voiculescu, replică fără drept de apel pentru Traian Băsescu, după atacul suburban al fostului președinte la adresa unui jurnalist

Dan Voiculescu, replică fără drept de apel pentru Traian Băsescu, după atacul suburban al fostului președinte la adresa unui jurnalist
07 Dec 2018   •   10:58

Este război cu toate armele între fostul preşedinte Traian Băsescu şi jurnalistul Victor Ciutacu. Totul a pornit după ce acesta din urmă a criticat "grija" lui Băsescu faţă de jurnalistul turc care ar urma să fie extrădat.

Fostul preşedinte a reacţionat violent pe Facebook, folosind un limbaj suburban la adresa jurnalistului român. În replică, Ciutacu a venit cu dezvăluiri care arătă adevărata faţă a lui Băsescu.

Facebook a fost invadat de postările pline de ură ale fostului preşedinte, Traian Băsescu.  Acesta nu a suportat să fie criticat după ce s-a erijat în apărător al drepturilor jurnaliştilor şi a scris despre cazul lui Kamil Demirkaya, cerând public să nu fie extrădat în Turcia. 

”Pe-ai noştri putea să-i ia procuratura din pat. (...) Grija subită a lui Băsescu (...) pentru drepturile cetăţeneşti şi garanţiile procesuale din alte ţări e de-a dreptul dezgustătoare” a fost mesajul lui Victor Ciutacu.

Imediat după această replică, Băsescu a început un atac furibund la adresa jurnalistului... culmea, după ce tot el scrisese despre libertatea de exprimare şi faptul că presa nu trebuie înfierată. 

"Simbriaşul puşcăriaşului Voiculescu şi mai nou al lui Sebastian Ghiţă, pe numele lui Victor Ciutacu se revoltă că am militat pentru neextrădarea jurnalistului turc Kamil Demirkaya. Măi panaramă mică, ştii care este deosebirea între tine şi jurnalistul turc? Tu faci jurnalism pe bani grei înghiţindu-i precum un tonomat ca să-ţi cânţi partitura seară de seară” a transmis fostul președinte pe Facebook.

Profesorul Dan Voiculescu a reacţionat imediat după limbajul suburban folosit de fostul şef al statului şi i-a reamintit acestuia de poziţia umilă pe care a avut-o în trecut. 

”Avem o lege care oferă foştilor şefi de stat o locuinţă de protocol, un cabinet de lucru şi alte câteva privilegii. Observând degradarea domnului Basescu, poate n-ar strica să o completăm cu reţete compensate pentru tulburări psihosomatice şi sejururi în clinici de "reechilibrare". I-am fost adversar acestui domn pe vremea când avea toate pârghiile statului (şi totuşi mă cauta febril să-mi dea bineţe pe culoarele de la Grivco, aşa cum singur a recunoscut). Astăzi am pentru el doar simpatia datorată unui om rătăcit în periferia obscură” a replicat Dan Voiculescu pe blog-ul său.
Băsescu nu s-a oprit însă şi a continuat şirul de jigniri la adresa lui Victor Ciutacu, pe care l-a numit "biet simbriaş al mogulilor" şi "tonomat rablagit", în acelaşi timp cerându-i acestuia să fie... decent. 

"Nu știu dacă avem amândoi același DEX pe masă, da' decent nu poate fi omul (n.r. Traian Băsescu) care intra prin bucătărie la Taverna Sârbului (și ieșea pe la gunoi) ca să se întâlnească nevăzut cu acela care avea să ajungă "pușcăriașul Voiculescu" a comentat Victor Ciutacu.

Ciutacu mai spune că, de fapt, lui Băsescu nu îi pasă de soarta jurnalistului turc, însă s-a folosit de subiect ca să îşi facă imagine de apărător al presei. Iar, potrivit profesorului Dan Voiculescu, Băsescu va continua sa atace, sa jigneasca, sa imparta lumea in tonomate si puscariasi. 

Citește și: Jurnalistul turc Kamil Demirkaya cere azil în România

×
Subiecte în articol: victor ciutacu Dan Voiculescu
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close