Antena 3 CNN Actualitate Surse: Directoarea școlii "Nicolae Titulescu" din București, unde un elev a fost abuzat de două ori, va fi demisă din funcție

Surse: Directoarea școlii "Nicolae Titulescu" din București, unde un elev a fost abuzat de două ori, va fi demisă din funcție

Directoarea școlii "Nicolae Titulescu" din București, Iudita Popteanu, va fi demisă, potrivit unor surse Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2024   •   14:09

Potrivit surselor Antena 3 CNN, directorul va pleca de la conducerea școlii, indiferent de ce va arăta ancheta poliției.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a prezentat situația, iar din datele pe care le-a dat, directoarea ar fi vinovată pentru că nu a anunțat DGASPC, nu a informat Inspectoratul Școlar și nu a făcut ancheta pentru că era în vacanță.

Din aceste motive, directorul nu mai poate rămâne în funcție.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că a cerut toate datele despre cazul de la Școala "Nicolae Titulescu” din București, unde un copil ar fi fost violat de două ori, în toaletă, iar dacă oficialii unității de învățământ au ascuns informații ”nu o să rămână piatră pe piatră”.

Ministrul Educației, prima reacție în cazul elevului abuzat

Ligia Deca a anunțat că a trimis Corpul de Control al Ministerului Educației atât la Școala Gimnazială "Nicolae Titulescu” din București, cât și la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

"Trebuie să avem o toleranță zero pentru violență în școli, asta înseamnă că una dintre principalele misiuni ale conducerii școlii este asigurarea unui climat de siguranță atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Imediat ce am fost notificați, am discutat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București care a avut un control la fața locului. Ne-a remis un raport în această dimineață.

În plus, am decis ca, începând de astăzi, să trimit Corpul de Control al Ministerului Educației pentru a avea și un punct de vedre suplimentar obiectiv, în așa fel încât să ne asigurăm că toate procedurile cu privire la prevenirea și adresarea cazurilor de violență în școli sunt respectate", a declarat Ligia Deca, ministrul Educației.

 

 

×
Subiecte în articol: director şcoală Nicolae Titulescu demisie
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close