Antena 3 CNN Actualitate Draga Olteanu Matei: ”E prea frumoasă viaţa pe pământ, dacă ştii să ţi-o faci”

Draga Olteanu Matei: ”E prea frumoasă viaţa pe pământ, dacă ştii să ţi-o faci”

Actriţa Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani.

Draga Olteanu Matei: ”E prea frumoasă viaţa pe pământ, dacă ştii să ţi-o faci”
de Silvia Țigănilă    |    18 Noi 2020   •   08:30

Nu trebuie să plângem, cine ajunge la capăt, scapă, deşi ne dorim să mai fie ceva, e prea frumoasă viaţa pe pământ, dacă ştii să ţi-o faci, ca să mai fie ceva de trăit după…. Am scris în unul din caietele mele…m-am rugat lui Dumnezeu dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă, sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc din cauză că iubesc viaţa foarte mult.

Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că aţi trecut să mă vedeţi…”, spunea Draga Olteanu Matei într-un interviu la TVR.

Draga Olteanu Matei a murit

Actriţa Draga Olteanu Matei a încetat din viaţă, noaptea trecută, la spitalul judeţean "Sfântul Spiridon" din Iaşi, după câteva zile în care medicii au încercat să facă totul pentru a o salva.

"Deși echipa medicală din spitalul Sf Spiridon a făcut toate eforturile să o trateze pacienta a decedat în această noapte", se arată într-o informare a spitalului.

A murit Draga Olteanu Matei. Peste 6 decenii închinate teatrului, filmului şi televiziunii

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 şi a debutat în teatru în acelaşi an, în piesa "Ziariștii" de Alexandru Mirodan.

A cunoscut consacrarea cu roluri în piese din dramaturgia autohtonă: "Coana Chirița" după Alecsandri, "Gaițele" de Kiritescu (1977), "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea.

În televiziune a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea, jucând-o pe Veta, soția lui Nea Mărin.

Cuplul Veta - Nea Mărin a ajuns şi pe marele ecran, în filmul lui Sergiu Nicolaescu, "Nea Mărin miliardar", unul dintre cele mai mari succese comerciale ale cinematografiei româneşti.

După ce s-a pensionat 2007 şi a părăsit scena Teatrului Naţional, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț, unde a înființat compania teatrală "Teatrul Vostru".

Citiți și: Draga Olteanu Matei a murit. Primele informații de la spitalul unde era internată

 

×
Subiecte în articol: Draga Olteanu Matei
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close