Antena 3 CNN Actualitate Draga Olteanu Matei a murit. Primele informații de la spitalul unde era internată

Draga Olteanu Matei a murit. Primele informații de la spitalul unde era internată

Zi neagră pentru teatru și pentru filmul românesc. Draga Olteanu Matei și-a pierdut viața în această noapte.

Draga Olteanu Matei a murit. Primele informații de la spitalul unde era internată
de Laura Dinu    |    18 Noi 2020   •   08:20

Informația a fost confirmată chiar de purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, acolo unde actrița a fost internată în ultimele ore. 

"Din păcate, în ciuda eforturilor echipei medicale din Spitalul Sfântul Spiridon, în primul rând a colegilor din Terapie Intensivă, care au stat alături de ea în fiecare minut, evoluţia ei a fost una nefavorabilă şi s-a declarat decesul în cursul acestei nopţi.

Patologia era multiplă, iar starea critică susţinută din punct de vedere hemodinamic şi ventilator... din păcate vârsta şi tot ceea ce am mai spus zilele trecute nu au fost în favoarea vieţii şi s-a pierdut această luptă cu viaţa, din păcate. Am anunţat aparţinătorii legali şi, din păcate asta este situaţia. Ne pare rău ca după fiecare pacient pe care îl avem", a declarat Diana Cimpoeşu. 

A murit Draga Olteanu Matei. Actriţa avea 87 de ani

Actriţa Draga Olteanu Matei a încetat din viaţă, noaptea trecută, la spitalul judeţean "Sfântul Spiridon" din Iaşi, după câteva zile în care medicii au încercat să facă totul pentru a o salva.

Actriţa, care avea 87 de ani, a ajuns la Iaşi vineri după-amiază în stare gravă, cu hemoragie digestivă masivă, fiind trasportată de la Spitalul din Piatra Neamţ.

Şefa Unităţii de Primiri Urgenţe de la SMURD Iaşi, Diana Cimpoeșu, a confirmat că Draga Olteanu Matei a fost internată la secţia ATI, cu patologie gastroenterologică.

Vârsta înaintată şi starea critică în care pacienta a ajuns la Iaşi i-au determinat încă de la început pe medici să fie rezervaţi în privinţa prognosticului clinic.

A murit Draga Olteanu Matei. Peste 6 decenii închinate teatrului, filmului şi televiziunii

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 şi a debutat în teatru în acelaşi an, în piesa "Ziariștii" de Alexandru Mirodan.

A cunoscut consacrarea cu roluri în piese din dramaturgia autohtonă: "Coana Chirița" după Alecsandri, "Gaițele" de Kiritescu (1977), "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea.

În televiziune a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea, jucând-o pe Veta, soția lui Nea Mărin.

Cuplul Veta - Nea Mărin a ajuns şi pe marele ecran, în filmul lui Sergiu Nicolaescu, "Nea Mărin miliardar", unul dintre cele mai mari succese comerciale ale cinematografiei româneşti.

După ce s-a pensionat 2007 şi a părăsit scena Teatrului Naţional, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț, unde a înființat compania teatrală "Teatrul Vostru".

×
Subiecte în articol: Draga Olteanu Matei
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close