Antena 3 CNN Actualitate Educație O parte din absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a vor fi nevoiți să susțină o serie de examene în următoarele zile! Care sunt elevii declarați ”amânați”

O parte din absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a vor fi nevoiți să susțină o serie de examene în următoarele zile! Care sunt elevii declarați ”amânați”

O parte din elevii de clasa a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor fi declarați ”amânați” și vor avea o sesiune de examene până pe data de 16 iunie 2023.

O parte din absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a vor fi nevoiți să susțină o serie de examene în următoarele zile! Care sunt elevii declarați ”amânați”
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    13 Iun 2023   •   12:25

Este vorba despre elevii din anii terminali care nu au încă două note și care vor fi nevoiți să susțină o serie de examene pentru a le fi încheiată situația școlară, în baza deciziei consiliului de administrație al unității de învățământ. Anunțul vine din partea Ministerului Educației. 

Informarea privind încheierea situației școlare a elevilor din clasa a VIII-a și din anii terminali ai învățământului liceal a fost transmisă către Inspectoratele școlare de ministerul Educației ieri, 12 iunie 2023. 

Ministerul Educației precizează că „elevii din clasa a VIII-a și din anii terminali ai învățământului liceal (clasa a XII-a si clasa a XIII-a) cărora nu li se poate încheia situația școlară, neavând numărul de note prevăzut la art. 107, alin. (6) din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022, cu modificările și completările ulterioare, se află în situația elevilor declarați amânați.

Sesiunea de examene de încheiere a situației școlare a elevilor declarați amânați va fi organizată, până la data de 16 iunie 2023, în baza deciziei consiliului de administrație al unității de învățământ, potrivit art. 118 din actul normativ mai sus menționat”. 

Potrivit calendarului anului școlar 2022-2023: 

  • pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar s-a încheiat pe 2 iunie 2023; 
  • pentru clasa a VIII-a, anul școlar s-a încheiat pe 9 iunie 2023. 

Astfel că, ministerul Educației a modificat calendarul anului școlar, pentru încheierea mediilor elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a: 

„La articolul 1, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins: „(3) Prin derogare de la prevederile alin. (2), pentru anul școlar 2022—2023, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 16 iunie 2023.” 

La articolul 1, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins: „(4) Prin derogare de la prevederile alin. (2), pentru anul școlar 2022—2023, pentru clasa a VIII-a, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 16 iunie 2023.” 

În același timp, Ministerul Educației a modificat Regulamentul de funcționare a școlilor (ROFUIP) și mediile elevilor vor putea fi încheiate și cu două note, în contextul grevei generale a profesorilor, scrie edupedu.ro.

×
Subiecte în articol: examene examene naționale
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close