Antena 3 CNN Actualitate Educație Cod QR pe diploma de absolvire a liceului. Măsura se va extinde pentru toate actele de studii

Cod QR pe diploma de absolvire a liceului. Măsura se va extinde pentru toate actele de studii

Actele de studii vor urma să aibă câte un cod QR, anunță oficialii Guvernului României.

Cod QR pe diploma de absolvire a liceului. Măsura se va extinde pentru toate actele de studii
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2024   •   18:13

De anul anul acesta, cod QR vor avea diploma de absolvire a liceului, precum și certificatul de acordare a definitivării în învățământ.

”La iniţiativa Ministerului Educaţiei, începând cu anul 2024, ca o dovadă a transformării digitale pe care o traversăm împreună, diploma de absolvire a liceului, precum şi certificatul de acordare a definitivării în învăţământ urmează să conţină ca element distinctiv şi un cod QR, urmând ca această măsură să fie extinsă cu anul şcolar următor, adică 2024 - 2025, pentru toate formularele actelor de studii”, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De curând, Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat că, de anul acesta, și diploma de doctor va conţine un cod QR care va permite accesul la informaţii care vor facilita validarea şi conformitatea diplomelor direct în baza de date a ministerului.

Totodată, începând cu anul universitar 2024-2025, actele de studii ce vor fi eliberate absolvenților se vor întocmi în limbile română şi engleză şi vor fi însoţite de suplimentul la diplomă doar în format Europass.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close