Antena 3 CNN Actualitate Educație Ligia Deca anunță o creștere istorică pentru salariile profesorilor: 50% în mai puțin de un an

Ligia Deca anunță o creștere istorică pentru salariile profesorilor: 50% în mai puțin de un an

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, anunţă o creştere istorică pentru salariile profesorilor. Astfel, veniturile dascălilor vor simţi o majorare de 50% în mai puţin de un an.

Ligia Deca anunță o creștere istorică pentru salariile profesorilor: 50% în mai puțin de un an
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    12 Dec 2023   •   18:50

Ligia Deca a făcut anunţul la Gala de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile internaţionale, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor şcolare de provenienţă ale acestora.

"Sper ca prin creşterea procentuală istorică de peste 50 % în medie a salariilor din educaţie, în mai puţin de un an, să atragem din ce în ce mai mulţi tineri profesionişti către cariera didactică.

Îmi doresc ca Ministerul Educaţiei să sprijine tot mai mult elevii cu rezultate remarcabile. Începem prin a le oferi elevilor olimpici odată cu intrarea în vigoare a noii legi a învăţământului preuniversitar burse de excelenţă olimpică în cuantum de până la 3.000 lei pe lună", a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Ligia Deca Ministerul Educației
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close