Antena 3 CNN Actualitate Educație Petiţie împotriva admiterii la liceu | Elevii nu înțeleg necesitatea susținerii examenului dublu

Petiţie împotriva admiterii la liceu | Elevii nu înțeleg necesitatea susținerii examenului dublu

Examenul dublu pentru admitere nu este acceptat de elevi. Doar în Bucureşti s-au strâns 600 de semnături într-o singură zi, printr-o petiție lansată de elevii care cer Ministerului eliminarea examenului pentru admitere la liceu.

Petiţie împotriva admiterii la liceu | Elevii nu înțeleg necesitatea susținerii examenului dublu
Sursa foto: Hepta | Petrisor Iordan / Petrisor Iordan
de Ştefan Petrică    |    18 Ian 2023   •   13:35

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale a Părinţiilor, în urma unui chestionar aplicat anul trecut la care au participat peste 61.500 de respondenți, majoritatea a spus nu modificărilor propuse atunci de Minister.

Respondenții într-un procent de 64,5% au susținut că admiterea la liceu să se facă prin repartizare computerizată pe baza rezultatelor elevilor la Evaluare Naţională, și într-un procent de 70%, susțineau că examenul de bacalaureat să se desfășoare în forma actuală.

"Deși Ministerul Educației a venit cu câteva modificări asupra modului în care propune desfășurarea celor două examene naționale, acestea nu rezolvă problemele semnalate anterior", se mai arată în comunicat.

”Nici măcar studenții nu dau 4 examene într-un timp atât de scurt. Un copil de 9,50 ar trebui să intre la un liceu bun, ori acum acel copil s-ar putea să nu mai prindă loc”, a declarat Matei Alexandru, Asociatia de Elevi București Ilfov.

În prezent, admiterea la liceu se face în baza rezultatelor la Evaluarea Naţională, care are rol de evaluare a competențelor dobândite în învățământul gimnazial.

Ministerul Educației propune introducerea unui proces de selecție prin examen, dar acesta va anula și acele mici șanse pe care le are acum un elev din mediul rural pentru a intra într-un liceu de top.

×
Subiecte în articol: şcoală elevi admitere la liceu petitie
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close