Antena 3 CNN Actualitate Educație O profesoară din România, selectată în Top 50 cei mai buni profesori din lume: "Sunt dascălul care cere ajutorul, își cere scuze și mulțumește"

O profesoară din România, selectată în Top 50 cei mai buni profesori din lume: "Sunt dascălul care cere ajutorul, își cere scuze și mulțumește"

Ana-Maria Rusu, profesoară în Focşani, a fost selectată în Top 50 cei mai buni profesori din lume, în cadrul competiției Global Teacher Prize 2023.

O profesoară din România, selectată în Top 50 cei mai buni profesori din lume: "Sunt dascălul care cere ajutorul, își cere scuze și mulțumește"
Sursa foto: Ana-Maria Rusu | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Sep 2023   •   11:39

Ana-Maria Rusu este profesoară de Educaţie muzicală la Colegiul Naţional “Unirea” şi Şcoala Gimnazială nr. 5 “Anghel Saligny” din Focşani, numărându-se printre cei mai buni profesori din lume.

Nominalizarea dascălului român în Top 50 profesori din lume a fost realizată în cadrul competiției Global Teacher Prize 2023, la care au participat mii de cadre didactice.

Ana-Maria Rusu a absolvit Conservatorul la Iași și este profesoară de 18 ani, timp în care a fost preocupată să le ofere elevilor metode de instruire inovative, care să-i ajute să asimileze și să stăpânească noțiunile care aparțin culturii muzicale.

Pe lângă multe alte proiecte, recent, a creat un ghid de activităţi pentru integrarea elevilor refugiaţi din Ucraina la orele din şcolile din România şi a publicat "Aritmetica sunetelor”, o carte-enciclopedie care prezintă educaţia muzicală pe înţelesul tuturor.

Citește și: "Până ajungi să te rezolve, mori cu zile". Românii din diaspora, dezamăgiți de sistemul medical din străinătate 

În plus, de mulți ani, Ana-Maria Rusu susține ateliere de educaţie muzicală pentru sute de profesori de toate specialităţile, din toată ţara, colaborează cu Cantus Mundi şi dirijează coruri de elevi amatori.

De asemenea, mulți dintre foștii săi elevi au devenit muzicieni sau profesori.

"Pentru a contribui la combaterea bullying-ului, ea a inițiat un program Calm Art, în cadrul căruia copiii cu probleme de disciplină se alătură corului pentru a încerca să treacă peste momentele dificile și să se vindece, iar 80% dintre aceștia decid să rămână în grup“, scrie site-ul competiției.

"Sunt profesorul care cere ajutorul, își cere scuze și mulțumește"

"E datoria noastră, a profesorilor, să le creăm copiilor o stare de bine. E necesar ca unui copil să îi oferi, pentru ca apoi să îți întoarcă și el același lucru. 

Sunt profesorul care cere ajutorul, care își cere scuze și care mulțumește”, spunea profesoara într-un interviu recent, potrivit edupedu.ro.

În trecut, doar două profesoare din România au mai fost nominalizate în Top 50 Global Teacher Prize 2023, competiție care își propune, în fiecare an, să descopere cel mai valoros dascăl din lume.

Topul 50 de anul acesta va fi urmat de selecţia pentru Top 10, din care va fi ales laureatul premiului Global Teacher Prize 2023, care va di premiat cu 1 milion de dolari.

×
Subiecte în articol: profesoara muzica Top 50
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close